Qatar Gate: Έρευνα και στον Παναμά για εμβάσματα 20 εκατ. ευρώ από το Κατάρ σε Καϊλή - Τζιόρτζι

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος ζητά από τις Αρχές του Παναμά ενημέρωση για εμβάσματα 20 εκατ. ευρώ από το Κατάρ που ενδέχεται να έχουν μπει σε λογαριασμούς εμπλεκόμενων στο Qatar Gate.

Έρευνα και στον Παναμά σχετικά με το Qatar Gate ζητά ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου

Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης

Συγκεκριμένα, επείγον έγγραφο στην αντίστοιχη Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στον Παναμά απέστειλε ο κ. Βουρλιώτης ζητώντας να ενημερωθεί εάν έχουν μεταφερθεί εμβάσματα ύψους 20 εκατ. ευρώ από το Κατάρ σε λογαριασμούς που ενδεχομένως έχουν ανοιχθεί στο όνομα του ζεύγους Εύας Καιλή - Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, το εν λόγω έγγραφο απεστάλη από τον πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες πριν από δύο ημέρες στις Αρχές του Παναμά, στο πλαίσιο των συντονισμένων ερευνών, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει και έχει συνταράξει τους κόλπους του Ευρωκοινοβουλίου.

Mάλιστα, ο κ. Βουρλιώτης, στο πλαίσιο της δικαστικής συνεργασίας με τις βελγικές Αρχές, παραμονή της συνεδρίασης του βελγικού δικαστικού συμβουλίου, που θα αποφάσιζε για την παράταση της προσωρινής κράτησης της Εύας Καιλή, ενημέρωσε κατόπιν σχετικού αιτήματος του Βέλγου εισαγγελέα για τις μέχρι τότε ενέργειες, στις οποίες είχε προβεί ο ίδιος στη χώρα μας.

Δηλαδή, για τη δέσμευση των λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και μελών της οικογένειας της στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και το οικόπεδο 7 στρεμμάτων στην Πάρο.

Αφορμή για την παραπάνω ενέργεια του προέδρου της ελληνικής Αρχής για το ξέπλυμα ήταν ανάρτηση στο διαδίκτυο τραπεζικών εγγράφων με λογαριασμούς της Εύας Καϊλή και μελών της οικογένειας της σε παναμέζικη τράπεζα.

#ΕΥΑ_ΚΑΙΛΗ #ΠΑΝΑΜΑΣ #QATAR_GATE #ΤΖΙΟΡΤΖΙ #ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα