Νίκος Ψαρράς: «Σε αυτή τη χώρα, το λίκνο του πολιτισμού απαξιώνεται κάθε μέρα»

Σε ανάρτηση μέσω social media, ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Ψαρράς δε δίστασε να εκφράσει το «παράπονό» του απέναντι στη θύελλα που έχει ξεσπάσει στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο Νίκος Ψαρράς αναφέρθηκε μέσω ανάρτησης σε προσωπικό του προφίλ, στην απόφαση της κυβέρνησης, τα πτυχία των καλλιτεχνών πλέον να «εξισώνονται» με τα απολυτήρια λυκείου.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Σε μια χώρα όπου η σχολή Αστυνομίας γίνεται ΑΕΙ ενώ υποβιβάζονται οι Δραματικές

σχολές σε απολυτηριο λυκείου- μετά από τρία δύσκολα και επίπονα χρόνια, με δωδεκάωρα μαθήματα, με αβεβαιότητα επαγγελματικής αποκατάστασης, με πολύ χαμηλούς μισθούς, με παραγωγούς που πολύ εύκολα παίρνουν πίσω όσα απλόχερα έχουν υποσχεθεί για να σε κλείσουν και μένουν ατιμώρητοι- ε τότε σε αυτή τη χώρα κάτι πάει λάθος.

Κάνουμε μια δουλειά, όπως και οι μουσικοί και οι χορευτές, οι απόφοιτοι σχολών κινηματογράφου και τόσοι άλλοι καλλιτέχνες, που απαιτεί καθημερινή άσκηση και διάβασμα… τριάντα χρόνια τώρα διαβάζω, ενημερώνομαι, αγχώνομαι, είτε τα καταφέρνω, είτε αποτυχαίνω…εν ολίγοις τα ‘μεταπτυχιακά μας’ δεν τελειώνουν ποτέ. Σε αυτή τη χώρα, «το λίκνο του πολιτισμού», απαξιώνεται κάθε μέρα η προσπάθεια μας να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε, να δημιουργούμε και να προσφέρουμε το μόνο που ξέρουμε: πνευματική τροφή.

Το νομοσχέδιο αυτό πρέπει να ακυρωθεί άμεσα, αλλιώς ο αγώνας μας θα είναι συνεχής.

Συγνώμη αν σας κούρασα… καλή χρονιά- εύχομαι- να έχουμε!

Ένας απόφοιτος νηπιαγωγείου!

#ΝΙΚΟΣ_ΨΑΡΡΑΣ #ΗΘΟΠΟΙΟΙ #ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα