Nέα τηλεδιάσκεψη Μπάιντεν με ηγέτες της Δύσης: Τι συζήτησαν για τη ρωσική εισβολή

Νέα τηλεδιάσκεψη είχαν το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος των ΗΠΑ με σειρά δυτικών ηγετών - Ευρεία συναίνεση για την ανάγκη να συνεχίστει η άσκηση πίεσης στο Κρεμλίνο

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πραγματοποίησε την Τρίτη τηλεδιάσκεψη με συμμάχους των ΗΠΑ για τις τελευταίες εξελίξεις της ρωσικής εισβολής, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, την ώτα που η Μόσχα εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση στην ανατολική Ουκρανία.

Όπως μεταφέρει το Reuters,

σκοπός των σημερινών συνομιλιών ήταν «να συζητήσουμε τη συνεχή υποστήριξή μας προς την Ουκρανία και τις προσπάθειες να καταστήσουμε τη Ρωσία υπεύθυνη στο πλαίσιο του στενού μας συντονισμού», ανέφερε η Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με ανακοίνωση Γραφείο Τύπου της Ιταλικής Κυβέρνησης, εκφράστηκε ευρεία συναίνεση σχετικά με την ανάγκη να ενισχυθεί η πίεση στο Κρεμλίνο, μεταξύ άλλων μέσω της υιοθέτησης περαιτέρω κυρώσεων, και να αυξηθεί η διεθνής απομόνωση της Μόσχας.

Επιβεβαιώθηκε, παράλληλα, η κοινή δέσμευση για διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας, μειώνοντας έτσι την εξάρτηση από τις ρωσικές προμήθειες.

Σημειώνεται πως η Ρωσία κατέλαβε σήμερα την πόλη Κρεμίνα στην ανατολική Ουκρανία στο πλαίσιο μιας νέας ολομέτωπης επίθεσης που η Ουκρανία έχει περιγράψει ως «Μάχη του Ντονμπάς» με στόχο την κατάληψη των δύο διαφιλονικούμενων επαρχιών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν λόγο για «προάγγελο» σφοδρότερων πληγμάτων στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπως δήλωσε την Τρίτη ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

Στην σημερινή τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, καθώς και οι ηγέτες της Πολωνίας, της Ιαπωνίας και της Ιταλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Nέα, Μπάιντεν, Δύσης,Nea, bainten, dysis