My Car – My Auto: Oι δύο online πλατφόρμες που «λύνουν» τα χέρια των οδηγών

Οι οδηγοί πλέον έχουν ψηφιακές πλατφόρμες για να διεκπεραιώνουν τις γραφειοκρατικές υποθέσεις των οχημάτων τους γρήγορα και χωρίς κόπο.

Οι πλατφόρμες myAuto και myCar αποτελούν πολύτιμους συμμάχους των ιδιοκτητών αυτοκινήτων και δικύκλων καθώς ελέγχουν ανά πάσα στιγμή κάθετι που αφορά το όχημά τους.

Τι κάνω μέσω του myAuto;

Το myAuto είναι μία υπηρεσία με την οποία έχεις πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που αφορούν το όχημά σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εισέλθεις στην υπηρεσία myAuto χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TaxisNet.

Πρακτικά, έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθείς σε πραγματικό χρόνο τα στοιχεία του οχήματός σου, όπως:

Αδεια κυκλοφορίας Πληρωμή των τελών κυκλοφορίας Αν το όχημα είναι σε κίνηση, ακινησία ή έχει κλαπεί Το αποτέλεσμα του Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) και την ημερομηνία του επόμενου ελέγχου, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό αν το όχημα εισήχθη μεταχειρισμένο Τον τύπο και το μοντέλο του οχήματος Στοιχεία για την κατάσταση ασφάλισής του (ασφαλισμένο/ανασφάλιστο)

Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες του οχήματος παρουσιάζονται ανά πηγή πληροφοριών (μητρώα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων). Από τα οχήματα για τα οποία μπορείτε να δείτε πληροφορίες εξαιρούνται τα μοτοποδήλατα.

Τι κάνω μέσω του myCAR;

Το myCAR είναι πλατφόρμα της ΑΑΔΕ με την οποία έχεις τη δυνατότητα να ψηφιοποιείς τις υπηρεσίες για το αυτοκίνητό σου. Μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση με τους κωδικούς TaxisNet για να δεις τα στοιχεία του οχήματός σου ή να κατεβάσεις δικαιολογητικά.

Συγκεκριμένα σου δίνει τις εξής δυνατότητες:

Βρίσκεις πληροφορίες για το όχημά σου “Κατεβάζεις” τη βεβαίωση μη οφειλής των τελών κυκλοφορίας, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσεις για μεταβίβαση του οχήματος, εξαγωγή στο εξωτερικό ή επαναταξινόμηση “Κατεβάζεις” τα τέλη και τους κωδικούς πληρωμής τελών κυκλοφορίας Θέτεις ή αίρεις τα επιβατικά και δίκυκλα Ιδιωτικής Χρήσης σε ακινησία Εντοπίζεις τις ήδη υποβληθείσες δηλώσεις Ποια είναι η διαφορά του myCAR από το myAuto;

Η πλατφόρμα του myCar σου επιτρέπει να κάνεις ψηφιακά διάφορες διαδικασίες για το όχημά σου. Η υπηρεσία myAuto αποτελεί τον ηλεκτρονικό φάκελο του οχήματός σου

Keywords
Τυχαία Θέματα
My Car – My Auto,