Moscow Times: Συνελήφθη Ρώσος στρατηγός που «γνώριζε για τον Πριγκόζιν»

Ένας Ρώσος στρατηγός φέρεται να γνώριζε τις κινήσεις του Πριγκόζιν και τις προσπάθειές του να μπει στη Μόσχα με τη Βάγκνερ. Συνελήφθη και όπως όλα δείχνουν θα λογοδοτήσει στον Πούτιν.

Συνελήφθη ο Ρώσος στρατηγός Σεργκέι Σουρόβικιν, ο οποίος εμπλέκεται στον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με την Moscow Times που επικαλείται πηγές προσκείμενες στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο Σουροβίκιν φέρεται να γνώριζε τις κινήσεις του Γεβγκένι Πριγκόζιν και την

ανταρσία με τη Βάγκνερ. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό που κρατείται, ενώ δεν υπάρχει κάποιος επίσημος σχολιασμός για την σύλληψή του.

Πάντως, σύμφωνα με πηγή που διατήρησε την ανωνυμία της στην Moscow Times, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε «στο πλαίσιο της ανταρσίας Πριγκόζιν. Προφανώς, αυτός [ο Σουροβίκιν] επέλεξε την πλευρά του Πριγκόζιν κατά τη διάρκεια της εξέγερσης και τον συνέλαβαν», είπε η πηγή. Όταν ρωτήθηκε για το πού βρίσκεται τώρα ο στρατηγός, η πηγή απάντησε: «Δεν σχολιάζουμε καν αυτές τις πληροφορίες μέσω των εσωτερικών μας καναλιών».

Πάντως την πληροφορία για τη σύλληψη του Σουροβίκιν και τις κινήσεις του Πριγκόζιν έχουν και οι New York Times, ωστόσο δεν είναι γνωστό εάν ο Σουροβικιν ήξερε μόνο τι ετοίμαζε ο Πριγκόζιν ή τον βοήθησε κιόλας.

Φήμες για τη σύλληψη του Σουροβίνικιν είχαν δημοσιευθεί και από τον μπλόγκερ Βλαντιμίρ Ρομανόφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο στρατηγός συνελήφθη την Κυριακή 25 Ιουνίου, μία ημέρα με τον τερματισμό της σύντομης «εξέγερσης». Ο Ρομανόφ ανέφερε ότι ο Σουροβίκιν βρίσκεται στο κέντρο προφυλάκισης Λεφόροτοβο.

#ΡΩΣΟΣ #ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ #ΣΥΛΛΗΨΗ #ΑΝΤΑΡΣΙΑ #ΓΕΒΓΚΕΝΙ_ΠΡΙΓΚΟΖΙΝ #ΡΩΣΙΑ #ΒΑΓΚΝΕΡ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Moscow Times, Συνελήφθη Ρώσος, Πριγκόζιν,Moscow Times, synelifthi rosos, prigkozin