Koρονοϊός: Τα συμπτώματα της καραντίνας και η σωστή αντιμετώπισή τους

Η καραντίνα μπορεί να έχει πολύ άσχημες επιπτώσεις για όλους, ωστόσο επιβάλλεται να μένουμε σπίτι για να μπορέσουμε να παραμείνουμε μακριά από τον κορονοϊό.

Κάποιοι από εμάς μπορεί να έχουν νεύρα, κάποιοι μπορεί να μην μπορούν να κοιμηθούν, ενώ κάποιοι μπορεί να υποφέρουν από σοβαρά ψυχολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα και η απομόνωση μπορεί να επιδεινώνει την κατάστασή τους. Ποια είναι τα "συμπτώματα" της καραντίνας και πώς θα αντιμετωπίσετε.

Οι οδηγίες εκπονήθηκαν από την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Θλίψη και ανία

Η διακοπή της εργασίας και των δραστηριοτήτων που δίνουν νόημα στη ζωή του καθενός μας και η μειωμένη επαφή με άλλα άτομα διαταράσσουν την καθημερινότητά μας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη διάθεση κι έντονη βαρεμάρα.

Είναι πολύ σύνηθες να υπάρχει ανησυχία και φόβος για πιθανή εκδήλωση της ασθένειας και τη μετάδοσή της, καθώς και για τη βαρύτητα και για την έκβασή της. Επίσης είναι φυσιολογικό να υπάρχει φόβος όσον αφορά την προμήθεια αγαθών, το διάλειμμα από τη δουλειά ή την εκπλήρωση των οικογενειακών υποχρεώσεων. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν προβλήματα ακόμα και στην εκτέλεση καθημερινών εργασιών.

Μπορεί επίσης να παρατηρήσεις αυξητική τάση της κατανάλωσης αλκοόλ, αύξηση του καπνίσματος ή ακόμη και κατάχρηση ψυχοδραστικών ουσιών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο news4health.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα