Kορονοϊός: Η απάντηση στη θεραπεία ίσως υπάρχει ήδη σε παλιά φάρμακα

Το Ποσοτικό Ινστιτούτο Βιοεπιστήμης στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας ισχυρίζεται ότι η απάντηση στην αντιμετώπιση του κορονοϊού ενδέχεται να βρίσκεται σε παλιά φάρμακα.

Συνήθως η ανακάλυψη ενός εμβολίου για την καταπολέμηση ενός ιού απαιτεί χρόνια δουλειάς και έρευνας. Ωστόσο, στην περίπτωση της πανδημίας του κορονοϊού δε διαθέτουμε τόσο χρόνο.

Γι΄αυτό όλοι οι επιστήμονες αυτού του πλανήτη δουλεύουν υπερωρίες προκειμένου να ανακαλύψουν το αντίδοτο στον ιό που μέχρι σήμερα έχει στερήσει τη ζωή σε 30 χιλιάδες ανθρώπους

Μία επιστημονική ομάδα στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας ισχυρίζεται

ότι ενδέχεται να έχει την απάντηση.

Ειδικότερα, ο καθηγητής Ποσοτικού Ινστιτούτου Βιοεπιστήμης, Νέβαν Κρόγκαν, μελετάει τον τρόπο που δρα ο ιός στα κύτταρα του ανθρώπου. Χαρακτηρίζει μοναδικό τον τρόπο δράσης. Εξού και η δυσκολία κατασκευής εμβολίου. 

Ωστόσο, ο ίδιος επιχειρεί αντί να δημιουργήσει ένα νέο εμβόλιο να εξετάσει αν υπάρχει κάποιον υπάρχον διαθέσιμο φάρμακο που μπορεί να ανακόψει την πορεία του ιού. Μέχρι στιγμής η ομάδα του έχει ανακαλύψει 27 φάρμακα εγκεκριμένα από την υπεύθυνη ομοσπονδία των ΗΠΑ (FDA), που ελπίζει ότι θα επιταχύνει την έρευνα.

Η ομάδα δουλεύει σε 22 εργαστήρια επί 24ωρης βάσης, 7 μέρες την εβδομάδα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο news4health.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα