Οι «κανόνες» Ζούκερμπεργκ στους υπαλλήλους, το εικονικό «Meta» δεν θα είναι η ζωή μας

Ο συνιδρυτής του Facebook και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Meta Platforms Inc περιέγραψε ένα νέο σύνολο αξιών που πιστεύει ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας πρέπει να τηρούν.

Σε ένα δημόσιο σημείωμα που δημοσιεύτηκε στο Facebook και απευθύνεται κυρίως στους εργαζομένους, ο Mark Zuckerberg, ο συνιδρυτής του Facebook

και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Meta Platforms Inc, περιέγραψε ένα νέο σύνολο αξιών που πιστεύει ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας πρέπει να τηρούν.

Συγκεκριμένα στο σημείωμα αναφέρεται πώς οι υπάλληλοι της Meta θα πρέπει να «κινηθούν γρήγορα», «χτίζουν φοβερά πράγματα» και «να ζήσουν στο μέλλον».

Θα πρέπει επίσης να «εστιάζουν στον μακροπρόθεσμο αντίκτυπο» και «να είναι άμεσοι» ενώ παράλληλα να σέβονται τους συναδέλφους τους.

Ωστόσο σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg, η εταιρεία πίσω από αυτά δεν θα δημιουργήσει ένα περιβάλλον στο οποίο οι υπάλληλοί της μπορούν πραγματικά να ζήσουν από αυτά — και υπάρχουν ενδείξεις ότι το Facebook δεν το έκανε πάντα αυτό.

Αλλά η μόνη κατευθυντήρια γραμμή που σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή όλων είναι η αναφορά του "Meta, Metamates, Me", που ισχυρίζεται ο Zuckerberg, "αφορά το να είμαστε καλοί διαχειριστές της εταιρείας και της αποστολής μας. Έχει να κάνει με το αίσθημα ευθύνης που έχουμε για τη συλλογική μας επιτυχία και ο ένας στον άλλο ως συμπαίκτες. Είναι να φροντίζουμε την εταιρεία μας και ο ένας τον άλλον».

Υποθέτω ότι οι υπάλληλοι της Meta αναφέρονται πλέον από την εταιρεία ως «metamates,», κάτι που αποτελεί συνέχεια της επιμονής του Ζούκερμπεργκ να αποστασιοποιείται από οτιδήποτε «πρόσωπο» και να επικεντρώνεται σε οτιδήποτε «meta».

Τι σημαίνει "Meta, Metamates, Me"

Σύμφωνα με μια ανάρτηση στο Twitter από τον μελλοντικό CTO της Meta Andrew Bosworth, η φράση "Meta, Metamates, Me" προέρχεται από μια ναυτική φράση "ship, shipmates, self". Κατά τη γνώμη του, αυτή η σειρά των λέξεων σημαίνει κάπως έτσι:

οι εργαζόμενοι πρέπει πρώτα να λάβουν υπόψη την "ευεξία" της εταιρείας, μετά των συναδέλφων τους και ύστερα την δική τους.

METAMATES

— Alex Heath (@alexeheath) February 15, 2022

Η στροφή του Ζούκερμπεργκ στο εσωτερικό της εταιρείας μετά τους κλυδωνισμούς

Ο Ζούκερμπεργκ και η εταιρεία του εξακολουθούν να κλυδωνίζονται από την καταιγίδα πέρυσι, όταν τα λεγόμενα Facebook Papers έδειξαν στοιχεία ότι ο CTO του Meta γνώριζε ότι η πλατφόρμα ήταν επιβλαβής για τους χρήστες, αλλά υπονόμευσε τις προσπάθειες για την εφαρμογή λύσεων για χάρη του κέρδους. (Η εταιρεία είπε ότι τα εσωτερικά έγγραφα δεν δίνουν μια πλήρη εικόνα των προσπαθειών της να εξαλείψει τα όσα άσχημα διαδραματίζονταν στις πλατφόρμες της).

Έτσι, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η κύρια εταιρική της οντότητα έκανε rebranding με το όνομα Meta, οι επικριτές χλεύασαν την αλλαγή ως μέσο για να αποσπάσουν την προσοχή του κοινού από τα προβλήματά του.

Η ιδέα ήταν να επικεντρωθεί εκ νέου η δημόσια εικόνα του στο εκκολαπτόμενο μετασύμπαν, ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια θεωρητική επόμενη φάση του Διαδικτύου, στην οποία παίζουμε, ζούμε και εργαζόμαστε σε μια χωρική εμπειρία χρησιμοποιώντας τεχνολογία AR και VR. Αλλά πολλά πρέπει να συμβούν προτού υλοποιηθεί ένας τέτοιος ψηφιακός χώρος.

Στο μεταξύ, η Meta υπέστη τη μεγαλύτερη πτώση της τιμής της μετοχής της σε μια ημέρα στην αμερικανική εταιρική ιστορία νωρίτερα τον Φεβρουάριο, με τη χασούρα να ξεπερνά τα 230 δισ. δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα