Euroferry Olympia: Κορυφώνεται η αγωνία για τους 10 αγνοούμενους, συνεχίζονται οι έρευνες στο φλεγόμενο πλοίο

Συνεχίζονται σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων έπειτα από τη σορό που εντοπίστηκε στο φλεγόμενο πλοίο αλλά και τον 22χρονο που βρέθηκε ζωντανός μετά από 53 ώρες.

Η αγωνία έχει χτυπήσει κόκκινο για την τύχη των υπολοίπων 10 αγνοουμένων, μεταξύ των οποίων είναι και δύο Έλληνες, στο πλοίο Euroferry Olympia όπου ξέσπασε φωτιά τα ξημερώματα της Παρασκευής ανοιχτά της Κέρκυρας.

Με το πρώτο φως της ημέρας, ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες. Για τέταρτη ημέρα, συνεχίζονται από εξειδικευμένα συνεργεία,

με άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΜΑΚ, που έχουν όμως πάρα πολύ δύσκολο έργο λόγω των πολύ μεγάλων θερμικών φορτίων που έχουν αναπτυχθεί στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό του πλοίου.

Στο οχηματαγωγό Euroferry Olympia εξακολουθούν να καίνε μικρές εστίες φωτιάς. Το πλοίο ωστόσο έχει ρυμουλκηθεί βορειοανατολικά της Κέρκυρας για να αποφευχθεί θαλάσσια ρύπανση. Επίσης, έχει πάρει ελαφρά κλίση χωρίς, πάντως, να κινδυνεύει να βυθιστεί, καθώς είναι δεμένο από τα ρυμουλκά πλοία.

58χρονος Έλληνας ο νεκρός που εντοπίστηκε

Σε Έλληνα ανήκει η σορός που εντοπίστηκε χθες στο Euroferry Olympia. Πρόκειται για 58χρονο οδηγό φορτηγού, η σορός του οποίου αναγνωρίστηκε από τους οικείους του. Ο ίδιος εντοπίστηκε στο γκαράζ 2 του φλεγόμενου πλοίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, τον άτυχο άνδρα αναγνώρισε ο γιος του από ένα μενταγιόν και ένα τατουάζ που έφερε στο σώμα του.

Για προληπτικούς λόγους, στην Πνευμονολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, νοσηλεύεται ο 21χρονος Λευκορώσος, που διασώθηκε χθες, μετά από δύο 24ωρα. Σύμφωνα με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Λεωνίδα Ρουμπάτη, «ο 21χρονος φέρει μόνο ενδείξεις αφυδάτωσης, ενώ του γίνονται όλες οι εξετάσεις». «Από τις πρώτες πληροφορίες με τους γιατρούς είπε ότι άκουγε και άλλες φωνές. Ελπίζουμε να υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι ζωντανοί και να είναι καλά στην υγεία τους», δήλωσε ο κ. Ρουμπάτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα