Euro 2020: Οι Ευρωπαίοι θέλουν να πάρουν ημιτελικό και τελικό από τη Βρετανία λόγω μετάλλαξης Δέλτα

Οι Ευρωπαίοι «τρομάζουν» με τους 60.000 θεατές που θα επιτραπούν στη Βρετανία σε ημιτελικό και τελικό του Euro 2020, την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα καλπάζει στη χώρα.

Η φιλοξενία των ημιτελικών και του τελικού του Euro 2020 στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου προκαλεί ανησυχία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Είναι η συνταγή της καταστροφής» σημειώνει ο Πασκάλ Κανφέν, πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ευρωβουλής Ντέιβιντ Σασόλι, ζητώντας την

παρέμβαση της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και του Σαρλ Μίσελ.

«Η απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να επιτρέψει 60.000 θεατές στο Γουέμπλεϊ για τους ημιτελικούς και τον τελικό του Euro 2020 είναι μια ανεύθυνη απόφαση την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα απειλεί την έξοδό μας από την κρίση. Η Ευρώπη πρέπει να απαιτήσει οι αγώνες να πραγματοποιηθούν με λιγότερους θεατές ή σε άλλο μέρος» αναφέρει ο Κανφέν. Η επιστολή του Επιτρόπου, επισημαίνει ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι 40% με 60% πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος της Γουχάν και πως η Βρετανία παρουσιάζει 20.000 κρούσματα ημερησίως, δέκα φορές περισσότερα από τις αρχές του Μαΐου. Ακόμα επισημαίνει ότι συρροή κρουσμάτων φαίνεται να προέκυψε και στην Ρωσία μετά την αναμέτρηση μεταξύ Φινλανδίας και Ρωσίας στην Αγία Πετρούπολη που φέρεται να ευθύνεται «για τις μισές από τις νέες μολύνσεις στη Φινλανδία».

«Απαιτούμε λοιπόν η UEFA να ξανασκεφτεί την απόφασή της να οργανώσει τα ημιτελικά και τον τελικό του Euro 2020 στο Γουέμπλεϊ, ή τουλάχιστον, η UEFA μαζί με τις βρετανικές αρχές να πάρουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια του πλήθους, μειώνοντας την πληρότητα. Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος δεν είναι όμως ο μοναδικός που αντιδρά. Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεχόφερ, θεωρεί την UEFA επίσης «ανεύθυνη» επειδή προχωρά το πλάνο για ημιτελικά και τελικό στη Βρετανία. «Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί η UEFA δεν δείχνει ευαισθησία... Πιστεύω ότι έχει να κάνει με εμπορικούς λόγους». Ο ίδιος σημείωνε πως στους αγώνες στο Μόναχο, μπορούσαν να μπουν μόνο 14.500 οπαδοί, οι οποίοι έπρεπε να φορούν πάντα μάσκες, να κρατούν αποστάσεις και να δηλώσουν το αρνητικό τους τεστ σε μια ηλεκτρονική εφαρμογή.

Keywords
Τυχαία Θέματα