Euro 2020: Ανησυχία ΠΟΥ για τα κρούσματα σε θεατές, «ίσως είναι εστία υπερμετάδοσης»

«Θέμα» βάζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) στο Euro 2020, καθώς «τα παιχνίδια και οι πόλεις που διεξάγονται μπορεί να αποτελέσουν εστίες υπερμετάδοσης».

Γι' αυτό, καλεί τις πόλεις όπου φιλοξενούνται οι τελευταίοι αγώνες πρέπει να φροντίσουν να παρακολουθήσουν πιο προσεκτικά την κυκλοφορία των θεατών, ακόμη και πριν την άφιξή τους στα στάδια αλλά και μετά, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού.

«Πρέπει να κοιτάξουμε πέρα από τα ίδια τα στάδια», υπογράμμισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Κάθριν Σμόλγουντ, αξιωματούχος του ΠΟΥ Ευρώπης όταν ρωτήθηκε

για τις συστάσεις του οργανισμού μπροστά στην άνοδο των κρουσμάτων του κορονοϊού στο Λονδίνο και την Αγία Πετρούπολη.

Η βρετανική πρωτεύουσα αναμένεται να φιλοξενήσει τους ημιτελικούς και τους τελικούς του Euro την επόμενη εβδομάδα, ενώ στην Αγία Πετρούπολη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή ο προημιτελικός αγώνας μεταξύ της Ελβετίας και της Ισπανίας.
Όταν ρωτήθηκε αν το Euro μπορεί να αποτελέσει «εστία υπερμετάδοσης» , ο διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε απάντησε: «Ελπίζω όχι, όμως δεν μπορώ να το αποκλείσω».

Από την πλευρά της η UEFA δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγές κι όλα τα παιχνίδια θα γίνουν με βάση το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα