Βρετανία: Χαλαρώνει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, χωρίς καραντίνα οι πλήρως εμβολιασμένοι σε Ελλάδα και Ευρώπη

Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Times, η Βρετανία είναι έτοιμη να χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς επιτρέποντας στους βρετανούς να ταξιδεύουν προς την Ευρώπη χωρίς καραντίνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Times, η Βρετανία είναι έτοιμη να χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς επιτρέποντας στους πλήρως εμβολιασμένους να κάνουν από τις 26 Ιουλίου διακοπές σε χώρες της Ευρώπης που περιλαμβάνονται στην «πορτοκαλί» λίστα,

όπως η Ελλάδα, χωρίς καραντίνα.

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει θέσει ως στόχο να καταργήσει την υποχρέωση δεκαήμερης καραντίνας για τους Βρετανούς ταξιδιώτες που θα επιστρέφουν από τις χώρες της πορτοκαλί λίστας, εφόσον είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού, από τις 26 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του The Times, η κατάργηση της καραντίνας θα αφορά σε πρώτο στάδιο τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου που είναι εγγεγραμμένοι στο εθνικό σύστημα υγείας NHS, αλλά πρόκειται να επεκταθεί σε όλους τους πολίτες χωρών-μελών της ΕΕ.

Επίσης όπως αναφέρεται Λονδίνο και Βρυξέλλες είναι κοντά σε συμφωνία για αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά Covid. Αυτό σημαίνει ότι οι βρετανικές αρχές θα αποδέχονται την ψηφιακή πράσινη κάρτα των Ευρωπαίων και οι ευρωπαϊκές αρχές την εφαρμογή του συστήματος υγείας NHS που δηλώνει το καθεστώς εμβολιασμού κάθε κατοίκου του Ην. Βασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα