Eli Lilly: Στον ορίζοντα νέα συνδυαστική θεραπεία για την COVID-19

Τα πρώτα συνδυαστικά αποτελέσματα μίας νέας θεραπευτικής προσέγγισης κατά της νόσου COVID-19 παρουσίασε η Eli Lilly. Πρόκειται για δύο αντισώματα που στοχεύουν σε διαφορετικά σημεία της πρωτεΐνης του SARS-COV-2. Εν τω μεταξύ, η εταιρεία στρέφεται στον FDA για τη λήψη έκτακτης άδειας χρήσης της πρώτης θεραπείας αντισωμάτων κατά του κορονοϊού που ανέπτυξε.

Στον FDA, τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων

και Τροφίμων, απευθύνθηκε η Eli Lilly ζητώντας ταχεία άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για τη θεραπεία με αντισώματα που ανέπτυξε, με την εταιρεία να παρουσιάζει παράλληλα και τα πρώτα ενθαρρυνιτικά δεδομένα μίας νέας συνδυαστικής θεραπείας.

Η Eli Lilly ανέφερε ότι υπέβαλε αρχική αίτηση για την ταχεία έγκριση χορήγησης θεραπείας με αντισώματα που ανέπτυξε, κυρίως για ασθενείς υψηλού ρίσκου που πρόσφατα διαγνώστηκαν με ήπια έως μέτρια COVID-19. Θυμίζουμε ότι, πριν από μερικές εβδομάδες η εταιρεία συνέδεσε τη θεραπεία αντισωμάτων της για τον Sars-CoV-2 με την επίτευξη χαμηλότερων ποσοστών νοσηλείας σε ασθενείς υψηλού ρίσκου που πρόσφατα διαγνώστηκαν με ήπια έως μέτρια COVID-19.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα