Click away και παραδόσεις μέσω courier και τις Κυριακές

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, από το βήμα της Βουλής, ανέφερε ότι «μόνο για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία επεκτείνεται η εργασία τις Κυριακές για ορισμένες επαγγελματικές κατηγορίες». Παράλληλα, διευκρίνισε πως στόχος είναι η αποφυγή συνωστισμού.

Αναπτύσσοντας την σχετική ρύθμιση, για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα

για ονομαστική ψηφοφορία, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως σε ότι αφορά την λειτουργία καταστημάτων και τις Κυριακές (μέσω click away), γίνεται για να μην υπάρχει συνωστισμός στους δρομους.

«Η χρονική επέκταση του ωραρίου και των ημερών λειτουργίας των καταστημάτων για παράδοση «εκτός», για την εκτέλεση παράδοσης των αγορών, κρίθηκε αναγκαία για να αποφευχθούν καταστάσεις μεγάλης κοινωνικής κινητικότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το άρθρο, επιτρέπεται η λειτουργία των φαρμακαποθηκών και τις Κυριακές, ώστε να γίνεται η διανομή φαρμάκων.

Επίσης, στο ισχύοντα νόμο ,που είναι Βασιλικό Διάταγμα, όπως παρατήρησε ο υπουργός, «αυτό που προσθέτουμε είναι τέσσερις γραμμές με τις οποίες παρέχεται η δυνατότητα παράδοσης αγαθών στους καταναλωτές που έχουν κάνει τηλεφωνικές παραγγελίες εξ αποστάσεως και από τα εμπορικά καταστήματα λιανικής. Κάτι δηλαδή, που μέσω του e-shop επιτρέπεται και γίνεται από τις μητρικές εταιρείες».

Αυτή η ρύθμιση της κυριακάτικης παράδοσης, τόνισε ο υπουργός, είναι αναγκαία τώρα που έχει υιοθετηθεί η πώληση με click away στο λιανεμπόριο και η δυνατότητα για παράδοση την Κυριακή βοηθάει στην μείωση της κοινωνικής κινητικότητας, που είναι το ζητούμενο από τους ειδικούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα