13η σύνταξη: «Εξοργισμένοι» οι συνταξιούχοι με το «κουτσουρεμένο» επίδομα - «Εκρυψαν» την γιαγιά του σποτ

13η σύνταξη: Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με τις συντάξεις και πρωταγωνίστρια μία γιαγιά, που μετρά πόσες φορές της κόπηκε η σύνταξη έως το 2014 έχει προκαλέσει «πόλεμο» ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. «Εξοργισμένοι» είναι και οι συνταξιούχοι λόγω του «κουτσουρεμένου» επιδόματος που είδαν στα atm.

Ψυχρολουσία την Παρασκευή για τους συνταξιούχους στα ΑΤΜ όταν διαπίστωσαν ότι άλλα ποσά υπολόγισαν να πάρουν και άλλα τελικά πήραν.

Και αυτό γιατί τα ποσά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ως παροχή ήταν τελικά μικτές αποδοχές οι οποίες υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου έως 22% και εισφοράς υπέρ υγείας 6%.

Μετά τις αντιδράσεις των συνταξιούχων το σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ με την γιαγιά που εμφανιζόταν να λέει «ούτε θυμάμαι πια πόσες φορές μου έκοψαν τη σύνταξη» και στο τέλος να δηλώνει ενθουσιασμένη από την εξαγγελία του πρωθυπουργού, σιγά-σιγά εξαφανίζεται από τις οθόνες.

Από τη Δευτέρα 20 Μαίου το «κουτσουρεμένο» προεκλογικό επίδομα στους συνταξιούχους που βαφτίστηκε από την κυβέρνηση ως 13η σύνταξη θα καταβάλλεται και στα γκισέ των τραπεζών.

Η αντίδραση της ΝΔ

Ρόλο έπαιξε και η αξιωματική αντιπολίτευση απαντάει στη «γιαγιά» του ΣΥΡΙΖΑ που αναρωτιέται και πάλι στο νέο βίντεο πόσες φορές κόπηκε η σύνταξή της «θα σας θυμίσουμε εμείς!».

«Στα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ απαντάμε με αλήθειες. Από το 2015 μέχρι σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα:

Κατάργησε το ΕΚΑΣ

Μείωσε τις αποδοχές των συνταξιούχων ως 38% με το νόμο Κατρούγκαλου.

Περιέκοψε επιπλέον όλες τις παλιές συντάξεις με 6% λόγω εισφοράς υπέρ Υγείας.

Κάθε συνταξιούχος έχασε επί ΣΥΡΙΖΑ 2056 ευρώ το χρόνο.

Έχουν και ένα όριο τα ψέματα κ. Τσίπρα», αναφέρει χαρακτηριστικά το βίντεο-απάντηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα