"Ξεχάστε τον Μιραλάς που ξέρατε"


Την άποψη ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει, πλέον, έναν διαφορετικό Μιραλάς σε σχέση με εκείνον που είχε στην πρώτη του θητεία στο Λιμάνι, καθώς είναι περισσότερο ώριμος και ομαδικός, εξέφρασε με δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Κώστας Νίτσε.

Ο Χανιώτης δημοσιογράφος της Νέας Τηλεόρασης και του SportFM, αναφέρθηκε στην παρουσία του Βέλγου στο παιχνίδι εναντίον

του Πλατανιά, στη θέση που του ταιριάζει στο γήπεδο, αλλά και στο ποιος επιθετικός των Πειραιωτών θα μπορούσε να κάνει καλύτερο δίδυμο μαζί του.

Ακόμα, μίλησε με πολύ καλά λόγια για τον Χατζισαφί και τις θέσεις του στο γήπεδο, αλλά και για τον Όσκαρ Γκαρσία που θέλει να επαναφέρει το στιλ του Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό.

«Ο Μιραλάς είχε αρκετή όρεξη στο παιχνίδι, ήθελε να αποδείξει πράγματα και να ευχαριστήσει τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο. Να ανταποδώσει την αγάπη του, γιατί οι περισσότεροι βρέθηκαν στο γήπεδο για τον Μιραλάς. Έδειξε διάθεση καθώς έτσι κι αλλιώς δεν έπαιζε με την Έβερτον. Θα αποτελέσει ένα ακόμα σκαλοπάτι η συμμετοχή του στον Ολυμπιακό, γιατί είναι το πρώτο όνομα. Σε μια ομάδα, μάλιστα, στην οποία λατρεύτηκε και έγινε γνωστός. Του έλειψε το γκολ, αλλά από ο,τι φάνηκε δεν ήταν αυτοσκοπός να πετύχει γκολ. Είχε φάσεις για να πετύχει γκολ, αλλά έδειξε ότι δεν είναι ο Μιραλάς που είχαμε συνηθίσει», σχολίασε αρχικά μέσω του sportdog.gr ο καλός συνάδελφος από τα Χανιά και στη συνέχεια συμπλήρωσε για την αγωνιστική εικόνα του Βέλγου άσου:

«Νομίζω ότι πλέον είναι πιο ώριμος στο παιχνίδι του. Η Premier League άλλαξε τον τρόπο σκέψης του. Όταν είχε έρθει στον Ολυμπιακό, άλλωστε, έπρεπε να αποδείξει πράγματα. Τώρα δεν έχει ανάγκη να κάνει κάτι τέτοιο. Δείχνει περισσότερο ομαδικός και όχι οne man show, κάτι που φάνηκε με το καλημέρα. Είναι διαφορετικός από τον Μιραλάς που ξέραμε, ενώ και τακτικά είναι καλύτερος. Έμαθε πράγματα, προσαρμόστηκε στην τακτική, έχει άλλη ποδοσφαιρική κουλτούρα πια. Τώρα δεν θα υπάρχει μια ομάδα για τον Μιραλάς, αλλά ο ίδιος ο παίκτης θα αποτελεί κομμάτι της ομάδας».

Ποια θεωρείς ότι είναι η θέση που του ταιριάζει στο γήπεδο;

«Για εμένα πρέπει να παίζει στα άκρα, λόγω της ταχύτητας και της εκρηκτικότητας που έχει στα πρώτα μέτρα, παρά να μπλέκει με πολύ κόσμο στο κέντρο. Η ντρίπλα που διαθέτει χρειάζεται χώρο, να πετάξει την μπάλα μπροστά και να φύγει. Την καλύτερη χρονιά του με τον Ολυμπιακό, άλλωστε, που έφερε και τη μεταγραφή του στην Αγγλία, την έκανε από τα πλάγια».

Πώς είδες τη συνεργασία του με τον Τζούρτζεβιτς, αλλά και ποιο στιλ επιθετικού θεωρείς ότι του ταιριάζει για να συνυπάρξει στην 11άδα.

«Έχω αδυναμία στον Ανσαριφάρντ και δεν ξέρω αν θα είμαι αντικειμενικός. Ο Τζούρτζεβιτς αποτελεί στοίχημα για τον Ολυμπιακό και ίσως έχει μείνει πίσω γιατί ο Χάσι στην αρχή δεν του είχε δείξει εμπιστοσύνη. Είναι νευρικός στο παιχνίδι του γιατί θέλει να αποδείξει πράγματα, δεν έχει καταφέρει ακόμα να δείξει όσα θέλει. Αλλά είναι διαφορετικός από τον Μιραλάς και σε αντίθεση με τον Ανσαριφάρντ που έχει παρόμοιο στιλ με τον Βέλγο, ίσως ο Τζούρτζεβιτς να του ταίριαζε καλύτερα».
"Δεν είχε τέτοιον παίκτη"

Η εικόνα που σχημάτισες για τον Χατζισαφί;

«Στην αρχή του παιχνιδιού ήταν μαγκωμένος, αλλά στη συνέχεια του ματς έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει πολύ. Δεν είχε τέτοιον παίκτη ο Ολυμπιακός. Πρόκειται για αριστερό μπακ που ξέρει μπάλα, μπορεί να βρεθεί και στον χώρο του κέντρου. Έχει παίξει σε τριάδα ως μέσα αριστερά στον Πανιώνιο, είναι πολύ καλός παίκτης, σουτάρει, έχει πολύ καλά στημένα, θα βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό. Με βάση το γεγονός ότι δεν μπήκε στο γήπεδο με σύνδρομο κατωτερότητας, δείχνει ότι έχει καλή ψυχολογία. Σαν να έπαιζε στην ομάδα από καιρό».

Η άποψή σου για την πρώτη παρουσία του Όσκαρ Γκαρσία στην άκρη του πάγκου του Ολυμπιακού;

«Θα προσπαθήσει να περάσει το μοντέλο με την πίεση ψηλά, περιμένω να δούμε μοντέλο όπως με Βαλβέρδε. Δοκίμασε να το κάνει και εναντίον του Πλατανιά, απλώς δεν συνέβη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ίσως γιατί δεν ξέρει την ομάδα ακόμα καλά. Το δοκίμασε ανά περιόδους και ήταν σε στοχευμένα διαστήματα, προφανώς για να τεστάρει τους παίκτες του. Περιμένω να έχει ο Ολυμπιακός περισσότερο επιθετικό στιλ, είναι κάτι που θέλει και ο Μαρινάκης αλλά και ο κόσμος του συλλόγου. Πρόκειται για απαιτητικό κοινό, για αυτό και ο Ολυμπιακός προτίμησε Ισπανό προπονητή. Του "βγαίνουν" του Ολυμπιακού οι προπονητές από την Ιβηρική χερσόνησο. Με τον Γκαρσία μιλούσε για καιρό ο Ολυμπιακός πριν συμφωνήσουν, κάτι που δείχνει ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Γιατί και ο Ζαρντίμ ήταν αήττητος, αλλά ο κόσμος ήθελε να βλέπει ποδόσφαιρο και, τελικά, τον είχαν διώξει».

Keywords
Τυχαία Θέματα