Όλγα Γεροβασίλη: Συνεργασία με ΥΠΕΣ για την ένταξη ΟΤΑ στην κινητικότητα


Όπως θύμισε η υπουργός, Όλγα Γεροβασίλη, «για τη λειτουργία της κινητικότητας προηγήθηκε η κατάρτιση νέων οργανισμών στα υπουργεία, η δημιουργία ψηφιακών οργανογραμμάτων, καθώς και περιγραμμάτων θέσεων εργασίας. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ένα δυναμικό σύστημα, το οποίο θα επαναλαμβάνεται σε περιοδικά διαστήματα εντός κάθε έτους, οπότε και θα προστίθενται κάθε φορά οι φορείς που θα έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νέου αυτού συστήματος. Το ίδιο θα συμβεί και με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, μόλις κι αυτοί προετοιμαστούν κατάλληλα»,

εξήγησε.

Αξιολόγηση

Η δεύτερη αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων αφορά το έτος 2017 και θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, όπως έχει ενημερώσει η aftodioikisi.gr τους e-αναγνώστες της. Θα είναι, όπως περιέγραψε η κ. Γεροβασίλη, «ηλεκτρονική και θα είναι αξιολόγηση όπως εμείς την εννοούμε και την έχουμε ήδη εφαρμόσει. Ούτε μέσω επιβολής ποινών και κυρώσεων, ούτε ένα ακόμη εργαλείο κοινωνικού αυτοματισμού, όπως αυτός καλλιεργήθηκε αυταρχικά από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, με απώτερο στόχο τη δημιουργία δεξαμενής απολύσεων. Αλλά, μια διαρκής διαδικασία αυτοβελτίωσης του εργαζομένου και ενεργούς συμμετοχής του στην προσπάθεια αναβάθμισης της δημόσιας διοίκησης, η οποία καθίσταται «Διοίκηση μέσω Στόχων», προκειμένου οι υπηρεσίες να ανταποκρίνονται στις δυναμικές μεταβολές της κοινωνίας. Με αυτόν τον τρόπο αντιλαμβανόμαστε εμείς την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, και τα μηνύματα που πήραμε από την έναρξη της μεταρρύθμισης αυτής είναι παραπάνω από ενθαρρυντικά», συμπλήρωσε η υπουργός.

«Ξέρετε, οι άνθρωποι της δημόσιας διοίκησης, με τα υψηλά τυπικά προσόντα και την πολύχρονη εμπειρία, αποτελούν αυτονόητα μέρος της εθνικής προσπάθειας όχι μόνο για την έξοδο της Ελλάδας από την επιτροπεία, αλλά και για την προετοιμασία της επόμενης μέρας», σχολίασε η κ. Γεροβασίλη, προσθέτοντας: «στην κατεύθυνση αυτή, θεωρώ ότι θα ανταποκριθούν εξίσου θετικά στην ηλεκτρονική αξιολόγηση. Κι αν θέλετε, μέσα από αυτήν τη μεταρρύθμιση επέρχεται μια αλλαγή κουλτούρας στη δημόσια διοίκηση, που είναι πολύτιμη για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κράτος και τους πολίτες».

Keywords
Τυχαία Θέματα