Βρέθηκε η Κιβωτός του Νώε;


Ειδικοί επιστήμονες επιμένουν ότι μπορούν να αποδείξουν πως η βιβλική Κιβωτός του Νώε κατέληξε μετά τον κατακλυσμό στο όρος Αραράτ της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την Γέννεση, ο Θεός είπε στον Νώε να μπει στην Κιβωτό μαζί με ένα ζευγάρι από κάθε είδος ζώου και την οικογένειά του κια να σώσει τον κόσμο από τη βιβλική καταστροφή που πλησίαζε και διήρκησε σύμφωνα με τις Γραφές 150 μέρες.

Έπειτα από χρόνιες έρευνες ειδικοί επιστήμονες επιμένουν ότι θα αποδείξουν πως η Κιβωτός

κατέληξε στο όρος Αραράτ της Τουρκίας, όπου και παλαιότερα υπήρχαν αναφορές για κάποια μυστήρια ίχνη από μία τεράστια ξύλινη κατασκευή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sun, οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι το βιβλικό καράβι θα αποκαλυφθεί με τη βοήθεια μάλιστα ενός ειδικού υπολογιστή 3D, όπου δείχνει ότι η Κιβωτός εμφανίστηκε στο Αραράτ.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός ερευνηυτής, Paul Esprante άνηκε σε εκείνη την ομάδα των 100 επιστημόνων που ανέφεραν σε ένα τριήμερο συμπόσιο ότι τα τελευταία ίχνη της Κιβωτού ανακαλύφθηκαν στο Αραράτ.



Οι ειδικοί ανέφεραν ότι τα ίχνη από την ξύλινη κατασκευή που βρήκαν πριν από 7 χρόνια ανήκουν στην Κιβωτό του Νώε. Ωστόσο, ορισμένοι αμφισβήτησαν την αυθεντικότητά τους.

"Τα αποτελέσματα των ερευνών μου θα κυκλοφορήσουν σε βιβλίο και επιστημονικά εγχειρίδια, αλλά προς το παρόν είναι νωρίς για ανακοινώσεις. Ωστόσο μόλις η επιστημονική κοινότητα μάθει γαι τα ευρήματα της Κιβωτού του Νώε στο όρος Αραράτ στην Τουρκία, θα διαθέσουμε τις πληροφορίες στο ευρύ κοινό", δήλωσε ο Paul Esprante.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, Dr Oktay Belli ανέφερε ότι "Η Κιβωτός του Νώε, ο κατακλυσμός δεν είναι μύθος αλλά ένα πραγματικό γεγονός που συνέβη και αναφέρεται στα ιερά βιβλία".

Ο Dr Andrew Snelling από την άλλη δεν πείθεται από τη τελευταία αυτή θεωρία για την ύπαρξη της Κιβωτού του Νώε στο όρος Αραράτ καθώς , όπως ισχυρίζεται το "¨ορος Αραράτ εμφανίστηκε αφού υποχώρησαν τα νε΄ρα μετά τον κατακλυσμό". Ισχυρίζεται ότι η Κιβωτός κατέληξε σε άν άλλο, άγνωστο μέχρι σήμερα ύψωμα, που εκείνη την εποχή υπήρχε.

Υπενθυμίζεται δε ότι μόλις πέρυσι, ο Πρόεδρος του σάιτ "Απαντήσεις για την Γέννεση" είχε προγραμματίσει να χτίσει ένα ακρτιβές αντίγραφο της Κιβωτού που θα κόστιζε μάλιστα 62 εκατομμύρια λίρες.

Keywords
Αναζητήσεις
κιβωτος του νωε ευρηματα
Τυχαία Θέματα