Ολυμπιακός - Χίμκι 92-75: Προχωρά ακάθεκτος!


Ολυμπιακός - Χίμκι 92-75: Ασταμάτητη η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, η οποία πρόσθεσε στη λίστα των ''θυμάτων'' της και την Χίμκι, πετυχαίνοντας την τέταρτη νίκη της στην Euroleague σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανταγωνιστικοί μέχρι τα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου (27-30) αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον φρενήρη ρυθμό του Ολυμπιακού στην επίθεση, ο οποίος επωφελήθηκε από την εξαιρετική

βραδιά του Μιλουτίνοφ και του πάντα θετικού Πρίντεζη.

Το ματς

Με σημείο αναφοράς τον Μιλουτίνοφ, ο Ολυμπιακός ''έχτισε'' διαφορά έξι πόντων στο πρώτο μισό του δεκαλέπτου (8-2, 5'), για να έρθει ο... σεσημασμένος σουτέρ, Σβεντ και να βάλει δύσκολα στην άμυνα των γηπεδούχων (13-13, 7'). Μέσω του ''ζωγραφιστού'' και με μυαλωμένες επιθέσεις, η ομάδα του Σφαιρόπουλου ''χτύπησε'' εκ νέου τους Ρώσους (19-13) που ωστόσο βρήκαν λύσεις από την περιφέρεια και απάντησαν για το 22-20 του πρώτου δεκαλέπτου.

Μάλιστα, η ομάδα του Μπαρτζώκα κατάφερε να περάσει και μπροστά στο σκορ, χάρη στο γκολ-φάουλ του Ρόμπινσον (26-30, 13'), δίνοντας χαρακτήρα ντέρμπι στο παιχνίδι. Ορμώμενος από τη δύναμη της έδρας του, ο Ολυμπιακός μπόρεσε να ξεφύγει για άλλη μια φορά, βλέποντας τον Στρέλνιεκς να ''συνδέεται'' με το αντίπαλο καλάθι (40-32, 17'), κλείνοντας το ημίχρονο στο 49-40, σε ένα ματς που είχε σε πρώτο πλάνο την επίθεση.

Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια, οι ''ερυθρόλευκοι'' παρουσιάστηκαν περισσότερο υποψιασμένοι και διατήρησαν τα κεκτημένα τους (57-47 με Μιλουτίνοφ στο 24') και βλέποντας ότι παγίωσαν μια κατάσταση υπέρ τους άρχισαν να ανεβάζουν ''στροφές'' ώστε να ''καθαρίσουν το παιχνίδι. Ο θετικός και σήμερα Πρίντεζης διαμόρφωσε το 63-47 (27'), ένα καλάθι σταθμός για το παιχνίδι καθώς ακολούθησε νέο... ξέσπασμα που έφερε το ματς στα πρόθυρα του +20, στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (74-55).

Με τη διαφορά σε τόσο υψηλά επίπεδα, το τέταρτο δεκάλεπτο φάνταζε ως η περίοδος ''υπογραφής'' ακόμη μιας νίκης για την ομάδα του Σφαιρόπουλου, που χαλάρωσε λίγο τους ρυθμούς της, δίχως όμως να κινδυνεύσει από την ομάδα του Μπαρτζώκα, που είδε τον Μακ Λιν να διατηρεί το ματς στα ίδια επίπεδα (80-62, 35'). Το εύστοχο τρίποντο του Βαγγέλη Μάντζαρη (87-67, 38') ''έσβησε'' τις όποιες ελπίδες της Χίμκι για ''ψαλίδισμα'' της διαφοράς, στον δρόμο για το τελικό 92-75.

Ολυμπιακός

Χίμκι


Τα δεκάλεπτα: 22-20, 49-40, 74-55, 92-75

Keywords
Τυχαία Θέματα