Βολές Μαξίμου κατά Στουρνάρα


απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου κατά του Διοικητή της ΤτΕ, ήταν άμεση και επιθετική, αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να τον ταυτίσει με τη Ν.Δ.
Ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι «οι θεσμικοί παράγοντες βεβαίως και δικαιούνται και έχουν υποχρέωση να κάνουν εκτιμήσεις για το πώς πορεύεται η οικονομία. Θα πρέπει να αποφεύγουν όμως την πολιτικολογία, να έχουν καθαρό βλέμμα και να βλέπουν ότι η ευθύνη για την καθυστέρηση δεν βρίσκεται στην πλευρά της κυβέρνησης, αλλά στις απαιτήσεις του ΔΝΤ.

Αυτό που θα περίμενε κανείς, θα ήταν ένα καθαρότερο και μη πολιτικό βλέμμα» και πρόσθεσε: «Αυτό που προσπαθώ να εξηγήσω, είναι ότι ο κίνδυνος το πρόγραμμα να μην βγει, θα αυξηθεί, αν δεν καταλήξουμε σε μια συνολική συμφωνία. Όλοι όσοι τοποθετούνται, θα πρέπει να μας πουν, πέρα από το πότε, και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κλείσει η συμφωνία. Θα βοηθούσαν στην αντιμετώπιση της ύφεσης που προκάλεσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις -που θυμάστε ποιοι ήταν οι υπουργοί Οικονομικών- οι προτάσεις του ΔΝΤ;»

Όταν ρωτήθηκε εάν η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή τη συμφωνία με τους δανειστές, άφησε και πάλι αιχμές για τον νυν διοικητή της ΤτΕ. «Δεν φοβόμαστε την κυβερνητική πλειοψηφία, ούτε τον ελληνικό και, σε αντίθεση με όσα έκαναν οι Σαμαράς - Στουρνάρας, όλα θα έρθουν στη Βουλή» σημείωσε με έμφαση.

Ο κ. Τζανακόπουλος υπενθύμισε, επίσης, ότι είχε και την ιδιότητα του υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά και σημείωσε: «Όσοι, επικαλούμενοι την ανεξαρτησία τους, θεσμικοί παράγοντες, επιλέγουν να αναπαράγουν το αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να αναρωτηθούν: ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις στους δημοσιονομικούς στόχους το 2016, αν επιλέγαμε να συμφωνήσουμε στα 3,6 δισ. μέτρα του ΔΝΤ τον Δεκέμβριο του 2015;».

Keywords
Τυχαία Θέματα