Σε απεργία οι εργαζόμενοι του καταυλισμού της Μόριας


Σε απεργία προχωρούν την Τρίτη 29 Μαρτίου οι εργαζόμενοι στον καταυλισμό της Μόριας, ενώ στις 07:00 το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το hotspot, ζητώντας την ανανέωση των συμβάσεών τους.

Πρόκειται για 160 εργαζομένους, που προσλήφθηκαν με συμβάσεις μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, οι οποίες θα λήξουν και θα βρεθούν εκτός εργασίας, σταδιακά

από αρχές Απριλίου, έως και τέλος Ιουνίου. Οι περισσότεροι από αυτούς ασχολούνται με την καθαριότητα του καταυλισμού.

Σε ανακοίνωσή του, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, εκφράζει τη συμπαράστασή του στα αιτήματα των εργαζομένων. "…Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα ο ρόλος των διάφορων προγραμμάτων, που δεν είναι άλλος από την ανακύκλωση και συντήρηση της ανεργίας. Προγράμματα όπως αυτά της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, που απασχολούνται χιλιάδες άνεργοι σε όλη την χώρα για μισθούς πείνας, κατώτερους και από αυτούς της επαίσχυντης σύμβασης των 586 ευρώ, αφού οι μισθοί δεν ξεπερνάνε τα 500 ευρώ, ουσιαστικά προσφέρουν φτηνά εργατικά χέρια, δημιουργούν πελατειακές σχέσεις στις οποίες οι εργαζόμενοι των προγραμμάτων και οι άνεργοι εγκλωβίζονται με την προοπτική της επαναπρόσληψης όπως συχνά-πυκνά διαλαλούν δήμοι, περιφέρειες και κυβέρνηση" αναφέρει χαρακτηριστικά το Εργατικό Κέντρο.

Παράλληλα, καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων στο hot spot της Μόριας, τονίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν με το συλλαλητήριο που οργανώνει την Παρασκευή, 7 Απριλίου, στις 19:00 το απόγευμα, στην πλατεία Σαπφούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα