Τζανακόπουλος: Μικρές οι διαφορές με τους Θεσμούς-Το ΔΝΤ πρέπει να πάρει το χρέος


Λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε για τον νέο γύρο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, τις απαιτήσεις των θεσμών, αλλά και τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Μιλώντας στον Real Fm, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως τα μέτρα πρόκειται να εφαρμοστούν την 1.1.19 και όλη αυτή η κριτική είναι άνευ νοήματος. Όπως είπε, «η προσπάθεια είναι στις 22 να υπάρξει συνολική συμφωνία ώστε στη χώρα να εμπεδωθεί οικονομική σταθερότητα.

Τα μέτρα παίρνονται διότι το ΔΝΤ είχε απαιτήσεις και οι Γερμανοί έδωσαν στο ταμείο δικαίωμα βέτο». Στο σημείο αυτό, τόνισε πως «δεν έχει νόημα να εφαρμοστούν αν το ΔΝΤ δεν πάρει αυτό που ζητάει για το χρέος και δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα με χρηματοδότηση. Αν δεν παρθούν τα μεσοπρόθεσμα δεν θα συμμετέχει». Και εκτίμησε ότι «η παρέμβαση Τραμπ θα είναι σε μια θετική κατεύθυνση».

Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, εξέφρασε την πεποίθηση πως «υπάρχουν οι προϋποθέσεις για επίλυση των όποιων ελάχιστων διαφορών παραμένουν με τους θεσμούς, μέσα στις επόμενες μέρες». Μην θέλοντας να προχωρήσει σε τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν στη διαπραγμάτευση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρκέστηκε να πει ότι «οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται» προσθέτοντας πως δεν έχει την αίσθηση ότι θα υπάρξουν νέα προβλήματα.

Ανέφερε ακόμη πως η προσπάθεια της ελληνικής πλευράς είναι στις 22 Μαΐου να υπάρξει μια συνολική συμφωνία ώστε να μπορέσει στη χώρα να εμπεδωθεί η σταθερότητα και να μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Τέλος, μιλώντας για τον τρόπο που σχολιάστηκαν όσα είπε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός στον ΑΝΤ1, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήρισε αναμενόμενες τις κριτικές της αντιπολίτευσης στη συνέντευξη του πρωθυπουργού και αναφερόμενος ειδικότερα στη ΝΔ είπε πως «όταν κάποιος δεν έχει έναν σαφή αντιπολιτευτικό λόγο, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να συκοφαντεί και να καθυβρίζει».

Keywords
Τυχαία Θέματα