Τσουχτερό το μπουγιουρντί που στέλνει ο Τραμπ, στη Μέρκελ


Όσο και αν η Μέρκελ σφυρίζει αδιάφορα, ο πιο έγκυρος διεθνής Τύπος, μιλάει για ''λυπητερή'' 300 δις δολλαρίων που πρέπει να πληρώσει η Γερμανία για οφειλέςτης στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times του Λονδίνου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να παρουσίασε αναλυτικό

κατάλογο των απλήρωτων εισφορών, που σύμφωνα με τους συμβούλους του, η Γερμανία χρωστά σε αμυντικές δαπάνες, κατά τη διάρκεια ιδιωτικών συνομιλιών στην Ουάσινγκτον, γεγονός που έχει προβληματίσει αξιωματούχους σε ΝΑΤΟ και Γερμανία.

Υπενθυμίζεται ότι τα κράτη του ΝΑΤΟ είχαν το 2014 δεσμευτεί να καταβάλουν στη βορειοατλαντική συμμαχία το 2% του ΑΕΠ τους για την άμυνα, κάτι που μόνο μια ισχνή μειοψηφία κρατών - όπως η Ελλάδα, η Βρετανία, η Πολωνία και η Εσθονία – πράττουν Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να έδωσε εντολή στους ειδικούς συμβούλους του να υπολογίσουν τις γερμανικές δαπάνες κατά τα τελευταία 12 χρόνια και στο οφειλόμενο ποσό που προκύπτει να προσθέσουν τόκους υπερημερίας.

Όπως γράφουν οι Times, γνωστός Γερμανός υπουργός της κυβέρνησης, χαρακτήρισε την κίνηση ως «εξωφρενική». Ο υπουργός δήλωσε ανώνυμα: «Ο στόχος πίσω από τέτοια αιτήματα είναι να εκφοβίσουν την άλλη πλευρά, αλλά η Καγκελάριος το δέχτηκε ήρεμα και δεν πρόκειται να απαντήσει σε αυτές τις προκλήσεις».

Σε απάντηση στις αξιώσεις, η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν, απέρριψε την ιδέα ότι το ευρωπαϊκό κράτος οφείλει χρήματα στις ΗΠΑ ή το ΝΑΤΟ, εκδίδοντας την ακόλουθη δήλωση: «Δεν υπάρχει κανένας λογαριασμός χρέους προς το ΝΑΤΟ».

Keywords
Τυχαία Θέματα