Άλαν Σίρερ: «Πού χάθηκαν οι Αγγλοι σέντερ φορ;»

Αν η άποψη κάποιου για τους σέντερ φορ της εθνικής Αγγλίας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, είναι του Άλαν Σίρερ. Ένας από τους πιο χαρισματικούς σκόρερ που έχει αναδείξει το αγγλικό ποδόσφαιρο και πρώτος στην ιστορία της Premier League, απορεί βλέποντας βασικό στην εθνική τον 34χρονο Τζερμέιν Ντεφόου. Ο βετεράνος επιθετικός κλήθηκε στα «Τρία Λιοντάρια» για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια και μάλιστα σκόραρε στο 2-0 επί της Λιθουανίας

το βράδυ της Κυριακής (26/3).

«Είναι ντροπή που ο Γκάρεθ (Σάουθγκεϊτ) έπρεπε να καλέσει έναν 34χρονο που είχε να παίξει τόσο καιρό, για να του δώσει τη θέση του βασικού στράικερ. Αυτό δεν εμπεριέχει το παραμικρό εναντίον του Τζερμέιν, ο οποίος άξιζε και με το παραπάνω και μάλιστα το απέδειξε σκοράροντας. Όμως, πού χάθηκαν όλοι οι υπόλοιποι Άγγλοι στράικερ;», αναρωτιέται ο Σίρερ, που έκανε αναδρομή στα δικά του χρόνια. «Τότε εγώ ήμουν μαζί με τον Τέντι Σέριγχαμ, τον Αντι Κόουλ, τον Λες Φέρντιναντ, τον Ιαν Ράιτ, τον Ρόμπι Φάουλερ, τον Σταν Κόλιμορ... Ο κατάλογος μοιάζει ατελείωτος».

Κι όσον αφορά τις αιτίες, ο πρώην άσος της Νιούκαστλ και της Μπλάκμπερν, εξήγησε: «Η συνεχής εισροή ξένων είναι μία αιτία. Επίσης, το γεγονός ότι ελάχιστες ομάδες -μην πω καμία- παίζουν με δύο επιθετικούς, άρα μειώνονται κατά 50% οι πιθανότητες να βρεθεί κάποιος καλός Άγγλος. Δείτε τι προβλήματα αντιμετωπίζει ο Μάρκους Ράσφορντ να καθιερωθεί ως βασικός επιθετικός στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και δεν πρόκειται να βελτιωθούν τα πράγματα γι΄ αυτόν, αφού ο Ζοζέ Μουρίνιο θα θέλει να φέρει κι άλλα μεγάλα ονόματα το καλοκαίρι. Αυτό σημαίνει ότι αν ο Ράσφορντ θέλει να γίνει βασικός, πρέπει να παίζει σε ρόλο αριστερού μεσοεπιθετικού, παρότι η εθνική Αγγλίας "καίγεται" για έναν τέτοιο στράικερ».

Keywords
Τυχαία Θέματα