Τσανικλί: Επί τάπητος η παράταση ή μη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης


Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουρετίν Τσανικλί, ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης η οποία επιβλήθηκε στην Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου, μπορεί να παραταθεί περαιτέρω αν το υπουργικό συμβούλιο το αποφασίσει.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber, ο Τσανικλί είπε ότι η παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα συζητηθεί στο συμβούλιο εθνικής ασφαλείας, το οποίο θα παρουσιάσει τη σύστασή του σε σύνοδο του υπουργικού συμβουλίου υπό την προεδρία του προέδρου της Τουρκίας

Ταγίπ Ερντογάν στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα εντός της ημέρας.

Ο κ. Τσανικλί είπε επίσης ότι οι νομικές αλλαγές που εισάγει το δημοψήφισμα για τη μετατροπή του πολιτειακού συστήματος στην Τουρκία από κοινοβουλευτικό σε προεδρικό, θα ολοκληρωθούν μέσα σε έναν χρόνο. Η μείωση του ορίου του 10% των ψήφων που απαιτείται να συγκεντρώσει ένα κόμμα για να εισέλθει στη Βουλή θα συζητηθεί επίσης, πρόσθεσε.

Οι οικονομικές σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία η Τουρκία φιλοδοξεί να ενταχθεί, θα βελτιωθούν, είπε ακόμη ο Τσανικλί, ο οποίος πρόσθεσε πως η παρούσα ρητορική ανάμεσα στην Τουρκία και στην Ένωση είναι προσωρινή και δεν πρέπει να της δίνεται υπερβολική σημασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα