Τραγωδία στην Αλγερία: Τουλάχιστον 257 νεκροί από τη συντριβή του αεροσκάφους (pics&vids)


Συντριβή στρατιωτικού αεροπλάνου σημειώθηκε κοντά στο αεροδρόμιο της Αλγερίας. Το δυστύχημα συνέβη στις 08.00 το πρωί (τοπική ώρα) στην περιοχή Μπούφαρικ. Στο σημείο έχουν σταλεί 130 μέλη σωστικών συνεργείων, 14 ασθενοφόρα και 10 φορτηγά για βοηθήσουν. Σύμφωνα με το BBC στο αεροσκάφος επέβαιναν 103 επιβάτες (στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους) και πλήρωμα, ενώ εντοπίστηκε κι ένας επιζών.

«Υπάρχουν πάνω από 100 νεκροί. Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να πούμε πόσοι με ακρίβεια», δήλωσε ο Μοχάμεντ Αχούρ, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας

Πολιτικής Προστασίας της Αλγερίας. Το υπουργείο Άμυνας της χώρας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται τοπικές πηγές, ο αριθμός των νεκρών πιθανόν να ξεπεράσει τους 200. Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 250. Ο υπουργός Άμυνας της Αλγερίας επιβεβαίωσε ότι οι νεκροί αγγίζουν τους 257.

Τα πρώτα πλάνα από το σημείο της συντριβής, στο αεροδρόμιο που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα της Αλγερίας, δείχνουν μαύρους καπνούς και ανθρώπους γύρων περιοχών που έχουν σπεύσει στο σημείο.

#Algeria: just in #Military plane crashed near Boufarik airport south of #Algiers.

— AtlasTimesأطلس تايمز (@Atlas_Times) April 11, 2018

BREAKING: No survivors in Boufarik plane crash, ‘around 200’ were on board: #Algerian military source tells Al Arabiya https://t.co/heIKhPzcNp pic.twitter.com/f4a5EjRcYD

— Al Arabiya English (@AlArabiya_Eng) April 11, 2018

Images of the military plane crash in Algeria, near the town of Boufarik. Via @Alg24netpic.twitter.com/49T0vwK6a4

— Matthew Bennett (@matthewbennett) April 11, 2018


Χάρτης από το σημείο της συντριβής

Τα αίτια της συντριβής παραμένουν ακόμα άγνωστα, ενώ δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ενημέρωση για τον ακριβή αριθμό των θυμάτων.

Οι Αρχές έχουν αποκλείσει όλους τους δρόμους για να μπορούν να κινούνται ελεύθερα τα ασθενοφόρα, αλλά πηγή των ενόπλων δυνάμεων της Αλγερίας είπε στο τοπικό δίκτυο Al Hadath ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.

Να σημειωθεί ότι η αεροπορική βάση Μπουφάρικ βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Αλγερίας και χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον από μεγάλα μεταγωγικά αεροσκάφη, σαν το Ilyushin IL76, που συνετρίβη σήμερα.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας το αεροσκάφος κατευθυνόταν προς το Μπεσάρ στη νοτιοδυτική Αλγερία και επρόκειτο να πετάξει πάνω από την περιοχή Τιντούφ στη νότια Αλγερία, όπου έχουν καταφύγει πολλοί πρόσφυγες από τη γειτονική Δυτική Σαχάρα, μια διαφιλονικούμενη περιοχή που έχει προσαρτήσει το Μαρόκο στα εδάφη του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ένα παρόμοιο αεροπορικό δυστύχημα πριν από τέσσερα χρόνια στην Αλγερία, ένα μεταγωγικό που μετέφερε στρατιωτικό προσωπικό και μέλη των οικογενειών τους συνετρίβη με αποτέλεσμα να χάσουν τις ζωές τους 77 άνθρωποι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σενάρια της τουρκικής Yeni Safak για βύθιση ελληνικού πλοίου στο Αιγαίο
Ρωσία: Νέα έκκληση προς τις ΗΠΑ να απόσχουν από τη στρατιωτική δράση στη Συρία
Eurocontrol: Προειδοποίηση προς τους αερομεταφορείς για τις πτήσεις στην ανατολική Μεσόγειο
Τέξας: Πάνω από 1.000 άνδρες της Εθνοφρουράς στα σύνορα με το Μεξικό

Keywords
Τυχαία Θέματα