Επιστροφή στο Λίβερπουλ

13:46 11/4/2018 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ liverpool-.png Φόρος τιμής στα θύματα του Χίλσμπορο από τους Manic Street Preachers 11.04.2018, 13:31 | Ετικέτες: βίντεο, βιντεοκλίπ, δίσκος Συντάκτης: efsyn.gr

Στις 15 Απριλίου του 1989 γράφτηκε η πιο μαύρη σελίδα στην αθλητική ιστορία της Βρετανίας, όταν 94 από τους χιλιάδες θεατές που πήγαν να δουν το ματς Λίβερπουλ-Νότιγχαμ Φόρεστ στο Χίλσμπορο έχασαν τη ζωή τους. Λίγες ημέρες αργότερα εξέπνευσαν άλλοι δύο, ενώ ο αριθμός των τραυματιών ξεπέρασε τους 760.

Τα γεγονότα αυτά ανάγκασαν τη βρετανική κυβέρνηση να αλλάξει άρδην την αθλητική νομοθεσία της χώρας,

ενώ, σε ένα άνευ προηγουμένου κυνήγι, η Λίβερπουλ και οι οπαδοί της κατηγορήθηκαν άδικα για την τραγωδία, ενώ αποσιωπήθηκαν οι ευθύνες της αστυνομίας και του κρατικού μηχανισμού.

Η ιστορική δικαίωση πρώτον για τα θύματα και δευτερευόντως για τη μεγάλη ομάδα του αγγλικού λιμανιού θα έρθει δεκαετίες αργότερα.

Τώρα οι Manic Street Preachers επανέρχονται στην τραγωδία του Χίλσμπορο με το νέο τους τραγούδι που ονομάζεται «Liverpool Revisited», από το επερχόμενο καινούργιο album τους.

Ο ηγέτης της μπάντας δηλώνει χαρακτηριστικά ότι ο στόχος τους ήταν να μην ξεχαστούν τα γεγονότα και να αποτίσουν έναν φόρο τιμής στα θύματα της τραγωδίας.

[ad-slot]

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δέκα τραγούδια για τους Kurt Cobain και Lane Staley Το ψυχεδελικό υποβρύχιο των Beatles επανέρχεται
Keywords
Τυχαία Θέματα