Τραμπ: Το αμερικανικό πυρηνικό οπλοστάσιο είναι ισχυρότερο από ποτέ

17:26 9/8/2017 - Πηγή: Pagenews

Σε συνέχεια της προειδοποίησής του προς τη Βόρεια Κορέα να μην απειλεί τις ΗΠΑ, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δημοσιοποίησε μια δήλωση περί της ισχύος του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι το οπλοστάσιο αυτό δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί.

"Η πρώτη μου διαταγή ως Προέδρου ήταν να ανανεωθεί και να εκσυγχρονισθεί το πυρηνικό οπλοστάσιό μας. Είναι τώρα πολύ πιο δυνατό και πιο ισχυρό απ' ό,τι ήταν

ποτέ μέχρι τώρα", έγραψε στο Twitter.

My first order as President was to renovate and modernize our nuclear arsenal. It is now far stronger and more powerful than ever before....

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) August 9, 2017

"Ας ελπίσουμε ότι ποτέ δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ισχύ, όμως θα είμαστε πάντα το ισχυρότερο έθνος του κόσμου!", πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος.

...Hopefully we will never have to use this power, but there will never be a time that we are not the most powerful nation in the world!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) August 9, 2017

Τίλερσον: Δεν είναι άμεση η απειλή από τη Β. Κορέα

Για απειλή από τη Βόρεια Κορέα η οποία δεν είναι άμεση έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, καθησυχάζοντας τους Αμερικανούς μετά τη νέα κλιμάκωση της ρητορικής αντιπαράθεσης των δύο χωρών.

«Μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι τις νύχτες», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

"Πιστεύω ότι αυτό που απλά διαβεβαίωνε ο πρόεδρος είναι ότι οι ΗΠΑ έχουν την δυνατότητα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους απολύτως απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή, και τους συμμάχους μας, και αυτό θα κάνουμε", δήλωσε ο Τίλερσον.

Πεκίνο και Γερμανία απευθύνουν έκκληση για ηρεμία σε ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα

Η Κίνα απηύθυνε σήμερα έκκληση για ηρεμία και ζήτησε να αποφεύγονται «δηλώσεις και ενέργειες» που μπορεί να αυξήσουν την ένταση στην κορεατική χερσόνησο, την επομένη των δηλώσεων του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που υποσχέθηκε στην Πιονγκγιάνγκ «πυρ και οργή».

«Η κινεζική πλευρά καλεί όλα τα μέρη να συνεχίσουν στην οδό μιας ειρηνικής επίλυσης του πυρηνικού ζητήματος στην κορεατική χερσόνησο και να αποφεύγουν δηλώσεις και ενέργειες που μπορεί να εντείνουν τις αντιθέσεις και να επιδεινώσουν την κατάσταση», ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε σήμερα τους Βορειοκορεάτες και τους Αμερικανούς να επιδείξουν «αυτοσυγκράτηση» μετά «την κλιμάκωση στις δηλώσεις» ανάμεσα στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την Πιονγκγιάνγκ, που αλληλοαπειλήθηκαν με στρατιωτικά αντίποινα.

«Παρακολουθούμε με τη μεγαλύτερη ανησυχία την κλιμάκωση στις δηλώσεις γύρω από την κορεατική χερσόνησο, η κατάσταση είναι αληθινά σοβαρή. Το να προσθέσουμε τον ήχο από τις στρατιωτικές μπότες σίγουρα δεν θα βελτιώσει τα πράγματα, η στρατιωτική οδός δεν μπορεί να είναι λύση», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μάρτιν Σέφερ.

«Καλούμε συνεπώς όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα