Το ύπουλο σχέδιο της Τουρκίας για να κρατήσει σε ομηρία την Ελλάδα μέχρι τον Μάιο

12:24 7/3/2018 - Πηγή: Pagenews

Το ύπουλο παιχνίδι της Τουρκίας αποκαλύπτει η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, με το πρωτοσέλιδό της, το οποίο αναφέρει πως η Ελλάδα θα παραμείνει αιχμάλωτη της Τουρκίας μέχρι τον Μάιο τουλάχιστον.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το γεγονός της σύλληψης μόνο τυχαίο δεν είναι. Τον Μάιο λήγει ο 18μηνος χρόνος προφυλάκισης των 8 Τούρκων αξιωματικών που κατηγορούνται για το πραξικόπημα στην

Τουρκία. Τότε άλλωστε θα κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας η χορήγηση ή όχι πολιτικού ασύλου στους 8 Τούρκους.

Αυτό το γνωρίζει καλά η Τουρκία, η οποία έχοντας εξαντλήσει όλα τα νομικά και πολιτικά μέσα, θα επιλέξει την «ομηρία» των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με σκοπό να πιέσει την Ελλάδα.

Ουσιαστικά με αυτό το σχέδιο η Τουρκία θα επιχειρήσει ίσως να κατασκευάσει ακόμα και ένα κατηγορητήριο κατασκοπείας, προκειμένου η κράτηση των Ελλήνων να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο και φυσικά να ζητήσει την ανταλλαγή.

Η εφημερίδα μάλιστα επικαλείται και δικαστικούς κύκλους, υπογραμμίζοντας πως δεν σκοπεύουν οι δικαστές που χειρίζονται την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών να χρεωθούν την απέλαση των συγκεκριμένων ανθρώπων στην Τουρκία είτε με απευθείας απόφαση είτε μέσω τρίτης χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα