Το πλαστό «αφήγημα» Τσίπρα που προβληματίζει τον Κυριάκο


Σε αντίθεση με την κυβέρνηση, η ΝΔ υποδέχθηκε την απόφαση του Εurogroup με έκδηλη ανησυχία, καθώς είναι κοινή εκτίμηση των στελεχών του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι η ρύθμιση για το χρέος θα συνοδεύεται από “σκληρά” δημοσιονομικά μέτρα, τα οποία θα επιβληθούν και με την δεύτερη αξιολόγηση, που παραμένει ανοιχτή και με την είσοδο του ΔΝΤ στο

ελληνικό πρόγραμμα.

Πρόσωπα που χειρίστηκαν τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα επί κυβέρνησης Σαμαρά, εξηγούσαν μιλώντας στο pagenews.gr, ότι εφόσον το Βερολίνο θέλει την επιστροφή του Ταμείου, τότε θεωρείται δεδομένο ότι η κυρία Λαγκάρντ θα επιστρέψει. “Η πρώτη κίνηση τους θα είναι η αμφισβήτηση των στοιχείων της ελληνικής πλευράς και στην συνεχεία η επιβολή δημοσιονομικών μέτρων, όπως είναι η μείωση του αφορολόγητου , η κατάργηση φορο-απαλλαγών, αλλά και πιθανότατα οι νέες μειώσεις στις συντάξεις”.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν κρύβει τον προβληματισμό του για όλα αυτά, καθώς εκτιμά ότι ο κ. Τσίπρας μόλις αντιληφθεί τις δυσκολίες, που βρίσκονται μπροστά του , μπορεί να “πετάξει την καυτή πατάτα στη ΝΔ, προαναγγέλλοντας εκλογές”. “Θα δημιουργήσει ένα πλαστό αφήγημα, επενδύοντας πάνω στην ρύθμιση για το χρέος και στην συνέχεια να πει ένα...ηρωικό “όχι” στα νέα μέτρα και να στήσει κάλπες”, όπως προσέθετε στενός συνεργάτης του πρόεδρου της ΝΔ.

Για τον λόγο αυτό και στην ομιλία του στον προϋπολογισμό το βράδυ του Σαββάτου και σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις, που θα κάνει εφ' εξής ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, θα προειδοποιήσει τον ελληνικό λαό, τονίζοντας ότι η συμφωνία που υπήρξε στο Εurοgroup, προβλέπει και νέα επώδυνα μέτρα, τα οποία φέρουν την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ”. Άλλωστε και στις ανακοινώσεις που εξέδωσε ήδη η ΝΔ , επισημαίνεται το γεγονός ότι η αξιολόγηση παραμένει ανοιχτή παρά την πρωθυπουργική δέσμευση ότι θα «κλείσει» γρήγορα, μέσα στο Νοέμβριο και οπωσδήποτε μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου 2016.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ από την Μεταμόρφωση Αττικής , όπου περιόδευσε , επεσήμανε την ανάγκη λήψης αναπτυξιακών μέτρων προκείμενου η χώρα να βγει από την κρίση.

«Την ώρα που η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για την απομείωση του χρέους” - τόνισε - “η παραγωγική Ελλάδα στενάζει υπό το βάρος της υπερφορολόγησης. Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο ελληνικής ιδιοκτησίας. Ένα σχέδιο, το οποίο θα μπορεί να ξαναβάλει μπροστά τις μηχανές της παραγωγικής Ελλάδας.

Ένα σχέδιο, το οποίο από μόνο του θα μπορέσει να προσελκύσει επενδύσεις και να δημιουργήσει καλά πληρωμένες θέσεις απασχόλησης”. “Η απομείωση του χρέους είναι καλοδεχούμενη. Από μόνη της, όμως, δεν είναι επαρκής για να θέσει την ελληνική οικονομία σε μια διατηρήσιμη τροχιά ανάπτυξη”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα