Το "κινηματογραφικό σόου" του Ερντογάν στο Αφρίν (pics &vid)


Σε μία επίδειξη ισχύος με κινηματογραφικούς όρους αλλά και πολλούς αποδέκτες μετέτρεψαν οι τουρκικές δυνάμεις την κατάληψη του Αφρίν, μεταδίδοντας εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου και προκαλούν αρνητικές αντιδράσεις.

Από την ώρα που μεταφέρθηκε η είδηση της κατάληψης του Αφρίν, Τούρκοι μαχητές με selfie video αναπαράγουν εικόνες από την περιοχή χαρίζοντας μεταξύ άλλων εικόνες απόλυτης κινηματογραφικής επικοινωνίας. Μάλιστα επιστρατεύτηκαν ακόμα και ...drones.

Το κέντρο της πόλης βρίσκεται

«εντελώς υπό τον έλεγχο» των Σύρων ανταρτών που υποστηρίζει η Άγκυρα και ήδη έχουν υψωθεί τουρκικές σημαίες στην πόλη, η οποία αποτελούσε προπύργιο της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού, δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

[VIDEO] A video shot by a drone of Turkish Armed Forces shows Turkish Armed Forces and Free Syrian Army (FSA) took complete control of northwestern Syria's Afrin within the "Operation Olive Branch" on March 18, 2018 https://t.co/4BdmYcUfyr pic.twitter.com/5vExfJVLhP

— ANADOLU AGENCY (ENG) (@anadoluagency) March 18, 2018

Σχεδόν δύο μήνες από την έναρξη της επιχείρησης «Κλάδος Ελιάς» οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύροι σύμμαχοί τους μπήκαν το πρωί της Κυριακής στο Αφρίν.

Αναμφίβολα, πρόκειται για νίκη του Ερντογάν, ο οποίος... ονειρευόταν αυτή τη στιγμή. Τόσο αυτός όσο και τα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία έχουν φροντίσει να «μάθει» όλος ο κόσμος για την επιτυχία αυτή. Για το λόγο αυτό, η τουρκική «μονταζιέρα» έπιασε αμέσως δουλειά...

Turkey hold complete control of Afrin town center https://t.co/6EgguiiNiA pic.twitter.com/pOz2B8wh4w

— ANADOLU AGENCY (ENG) (@anadoluagency) March 18, 2018

Terrorists left Afrin amid Turkey operation: locals https://t.co/gvgkchZ7PC pic.twitter.com/sH4nyZdgBT

— ANADOLU AGENCY (ENG) (@anadoluagency) March 18, 2018

Turkish troops form crescent in Afrin town center https://t.co/gAurylBvrW pic.twitter.com/tCBOfnkw52

— ANADOLU AGENCY (ENG) (@anadoluagency) March 18, 2018

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, περισσότεροι 150.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει το Αφρίν από την Τετάρτη το βράδυ για να γλιτώσουν από την επιχείρηση των τουρκικών δυνάμεων, καθώς ο κλοιός είχε σφίξει επικίνδυνα τις τελευταίες ημέρες γύρω από την πόλη.

Afrin residents welcome Turkish forces with open arms https://t.co/VOuCsGbCyW pic.twitter.com/k9jhLZOHRU

— ANADOLU AGENCY (ENG) (@anadoluagency) March 18, 2018

Παράλληλα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 1.500 κούρδοι μαχητές έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 20 Ιανουαρίου που άρχισε η επιχείρηση του τουρκικού στρατού. «Η πλειονότητα αυτών σκοτώθηκε από αεροπορικούς βομβαρδισμούς και πυρά πυροβολικού».

Erdogan: 3,603 terrorists 'neutralized' in Afrin https://t.co/GCpXzLjRRo pic.twitter.com/YsrNq4UfUG

— ANADOLU AGENCY (ENG) (@anadoluagency) March 18, 2018

"Το κέντρο της πόλης Αφρίν είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο του ελεύθερου συριακού στρατού με την υποστήριξη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, από τις 8:30 το πρωί", ανακοίνωσε ο Ταγίπ Ερντογάν. Στα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο εμφανίζεται ένας Τούρκος στρατιώτης να υψώνει την τουρκική σημαία και άλλοι να κρατούν τη σημαία με την ημισέληνο και εκείνη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Turkish army shares 1st video from #Afrin town center https://t.co/ZzTvIs3ydG pic.twitter.com/qzpzeUXrJF

— ANADOLU AGENCY (ENG) (@anadoluagency) March 18, 2018

VIDEO: Turkish flag hoisted in Afrin town center, which is controlled by Turkish army and Free Syrian Army https://t.co/L2kMTKgDUk pic.twitter.com/CaHkMtbwF3

— ANADOLU AGENCY (ENG) (@anadoluagency) March 18, 2018

YPG: Περιμένετε ανταρτοπόλεμο, θα γίνουμε ο εφιάλτης σας

Ο πόλεμος με την Τουρκία μπαίνει σε μια νέα φάση, δηλώνουν αξιωματούχοι της κουρδικής πολιτοφυλακής που διαμηνύουν ότι, από 'δω και στο εξής, οι Τούρκοι θα πρέπει να περιμένουν ανελέητο ανταρτοπόλεμο, μέχρι την τελική απελευθέρωση της πόλης.

Σύμφωνα με τον Οτμάν Σεΐχ Ισά, αξιωματούχο της κουρδικής πολιτοφυλακής «ο πόλεμος κατά της τουρκικής κατοχής θα αλλάξει» και θα μετεξελιχθεί από απευθείας σύγκρουση σε ανταρτοπόλεμο. «Κουρδικές δυνάμεις παραμένουν στην Αφρίν και θα επιτίθενται στις τουρκικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους με κάθε ευκαιρία» προειδοποίησε. «Οι στρατιώτες μας θα γίνουν μόνιμος εφιάλτης τους», συμπλήρωσε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα δε με το Associated Press, εκπρόσωπος των κουρδικών δυνάμεων της Συρίας ανακοίνωσε ότι Κούρδοι μαχητές που συμμετέχουν στη μάχη κατά των τζιχαντιστών, αποχωρούν από τη βορειοανατολική Συρία για να μεταβούν στο Αφρίν.

Keywords
Τυχαία Θέματα