Τίλερσον: Κίνδυνος η Ρωσία


Κίνδυνο χαρακτήρισε τη Ρωσία ο Ρεξ Τίλερσον, τον οποίο πρότεινε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την θέση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στους κόλπους του ΝΑΤΟ

"έχουν δίκιο" να ανησυχούν για την επιστροφή της στην διεθνή σκηνή.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του πετρελαϊκού ομίλου ExxonMobil, που καταθέτει στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας στο πλαίσιο της ακρόασης για την επικύρωση του διορισμού του στην θέση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, υπήρξε στενός συνεργάτης του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με τον οποίο ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιδιώκει την επαναπροσέγγιση.

Ρωσία αντιπροσωπεύει σήμερα έναν κίνδυνο. Όμως δεν είναι απρόβλεπτη. Εισέβαλε στην Ουκρανία, καταλαμβάνοντας ιδίως την Κριμαία και προσέφερε την στήριξή της στις συριακές δυνάμεις που παραβιάζουν κατάφωρα το δίκαιο του πολέμου" τόνισε ο Τίλερσον, στον οποίο τέθηκαν μεταξύ άλλων ερωτήματα σχετικά με τις σχέσεις που ανέπτυξε με τη Ρωσία την εποχή που ήταν διευθύνων σύμβουλος της ExxonMobil το διάστημα μεταξύ 2006 και 31ης Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.

"Οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ έχουν δίκιο που ανησυχούν για την επανάκαμψη της Ρωσίας", αναγνώρισε ο Τίλερσον.

Ο ίδιος παραδέχθηκε επίσης ότι "καθώς η Ρωσία προσπαθεί να κερδίσει τον σεβασμό στην διεθνή σκηνή, οι πρόσφατες ενέργειές της αντιτίθενται στα αμερικανικά συμφέροντα".

Ο αξιωματούχος επιβεβαίωσε ενώπιον της Επιτροπής της Γερουσίας ότι οι ΗΠΑ πιθανόν δεν θα γίνουν ποτέ "φίλες" με τη Ρωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα