Θαυματουργές συνταγές για κρυολόγημα, βήχα και μπούκωμα!


Με την γρίπη να βρίσκεται σε έξαρση, αλλά και τις χαμηλές θερμοκρασίες να έχουν την τιμητική τους το τελευταίο διάστημα δεν είναι λίγοι εκείνοι που είτε βρίσκονται κλινήρης με πυρετό, είτε απλά έχουν έναν βήχα ή μπούκωμα.

Η φύση αλλά και οι... γιαγιάδες γνωρίζουν πολλά γιατροσόφια πυ μπορούν να σας κάνουν περδίκι με υλικά που έχετε στην κουζίνα σας. Ειδικά εάν λόγω κρύου και ιού δεν μπορείτε να βγείτε από το σπίτι προς αναζήτηση φαρμακείου!

Δείτε παρακάτω τρεις απλές συνταγές που μπορούν να βοηθήσουν

σε τρεις ξεχωριστές περιπτώσεις:

Κρυολόγημα:
Λέγεται Hot Toddy και είναι παραδοσιακό σκωτσέζικο και ιρλανδικό ποτό. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές, αλλά συνήθως φτιάχνεται αναμειγνύοντας μπράντι, μέλι και λεμόνι και σερβίρεται πάντα ζεστό. Η ιστορία του Hot Toddy ξεκίνησε γύρω στο 1700 και από τότε μέχρι σήμερα έχει πάρει πολλές μορφές. Η βάση του είναι πάντα ένα αλκοολούχο ποτό (μπράντι, ρούμι ή ουίσκι) και μια γλυκαντική ουσία (μέλι ή ζάχαρη) και μπορεί να προσθέσει κανείς λεμόνι, βότανα και μπαχαρικά (π.χ. μοσχοκάρυδο ή γαρίφαλο). Τέλος, χρειάζεται στο μείγμα λίγο ζεστό νερό.
Στον συνδυασμό μπράντι-μέλι-λεμόνι, το αλκοόλ έχει αποσυμφορητική δράση, ενώ το μέλι μαλακώνει τον λαιμό και το λεμόνι παρέχει βιταμίνη C ώστε να αντιμετωπιστούν οι παθογόνοι μικροοργανισμοί. Επίσης, ο απαλός ατμός του ποτού θα ανοίξει τα μπουκωμένα ιγμόρεια. Αναμείξτε 30 ml μπράντι (ή κάποιο άλλο αλκοολούχο ποτό), 2 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμόνι, 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 1/4 του φλιτζανιού ζεστό νερό και το Hot Toddy σας είναι έτοιμο! Λόγω του αλκοόλ που περιέχει, το ποτό πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο για να μην αφυδατώσει τον οργανισμό.

Βήχας:
Καταναλώστε τρεις κούπες αφέψημα από θυμάρι την ημέρα και νιώστε άμεσα τον λαιμό σας να μαλακώνει.

Μπούκωμα:
Βράστε σε ένα μπρίκι ένα ποτήρι νερό και έπειτα αφήστε το να κρυώσει για λίγο. Όσο είναι χλιαρό, ρίξτε μέσα μισή κουταλιά αλάτι και ανακατέψτε το καλά. Στη συνέχεια, ρίξτε σε κάθε ρουθούνι 4-5 σταγόνες από αυτό το μείγμα. Το αλατόνερο διαλύει τη βλέννα και βοηθά στην αποσυμφόρηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα