Θεανώ Φωτίου: Ανάπτυξη χωρίς κοινωνική αλληλεγγύη, δεν μπορεί να είναι ούτε δίκαιη ούτε βιώσιμη


Η Θεανώ Φωτίου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας στα οποία -όπως είπε η υπουργός- οι πολίτες θα μπορούν να ενημερωθούν για τα δικαιώματα τους, τα επιδόματα που μπορεί να πάρουν αλλά και τις υπηρεσίες που προσφέρει ο δήμος.

Σχετικά με την υπόθεση των σχολικών γευμάτων, η κ. Φωτίου είπε πως μέσα στον Οκτώβρη θα δοθούν 130.000 σχολικά γεύματα σε σχολεία

σε διάφορες περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, σημειώνοντας πως αυτό είναι "ένα πολύ μεγάλο βήμα". Επίσης τόνισε πως το 2019 θα δοθούν 500.000 γεύματα την ημέρα σε σχολεία όλης της χώρας.

Σχετικά με τα παιδιά που φιλοξενούνται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας, η υπουργός σημείωσε πως 108.000 παιδιά φιλοξενούνται, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση προχώρησε σε μια καινοτομία καθώς "για πρώτη φορά φιλοξενούνται τα παιδιά από τις φτωχές και τις άνεργες οικογένειες".

Τέλος η κ. Φωτίου αναφέρθηκε και σε μια νέα υπηρεσία που αφορά τους ανθρώπους με αναπηρία, λέγοντας πως "το επόμενο διάστημα εισάγεται ο ηλεκτρονικός φάκελος αναπηρίας". Σύμφωνα με την υπουργό όλα τα στοιχεία του κάθε ατόμου με αναπηρία θα βρίσκονται εντός του φακέλου, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να εξυπηρετούνται για όλα τα πιστοποιητικά που χρειάζονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα