Σβίγκου: Πολύ θετικές οι προσδοκίες από την επίσκεψη Ομπάμα


Στην επίσκεψη του τέως πλέον αμερικανού προέδρου εστιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την "ψυχρολουσία" που έφερε η άνοδος του Τραμπ στην εξουσία.

Ερωτηθείσα σχετικά, σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του Star, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, είπε πως πρόκειται για αποτέλεσμα το οποίο αποτυπώνει το χάσμα που υπάρχει στις ΗΠΑ,

αλλά και ψήφο, η οποία ήθελε να δώσει μήνυμα ενάντια στο σύστημα και το κατεστημένο.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την επικείμενη επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα, υπογράμμισε ότι "οι προσδοκίες της ελληνικής πλευράς, μπορούν να είναι μόνο πολύ θετικές".

"Το χάσμα που υπάρχει στις ΗΠΑ φαίνεται και από τον τρόπο που εξελίχθηκαν οι δύο καμπάνιες ενώ το ήταν ψήφος μήνυμα στο κατεστημένο φάνηκε από το ότι ο Σάντερς ήταν εκείνος από το μέτωπο των Δημοκρατικών ο οποίος θα μπορούσε να έχει διείσδυση στη φτωχή λευκή εργατική τάξη των Αμερικανών, που τελικά έδωσε τη νίκη στον Τραμπ», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

"Περιμένουμε να δούμε και από τους επιλογές του Τραμπ στους υπουργικούς θώκους τελικά ποια απ’ αυτά τα οποία έχει εξαγγείλει θα θελήσει να τα πραγματοποιήσει, γνωρίζοντας βέβαια ότι το αμερικανικό σύστημα έχει πολλές δικλείδες ασφαλείας και ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είναι παντοκράτορας αλλά υπάρχουν διάφορα αντίβαρα πολιτειακά. Και μένει να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα την επόμενη περίοδο.

Για την επίσκεψη Ομπάμα, η κ. Σβίγκου είπε ότι η σημερινή αμερικανική κυβέρνηση "θέλει να αφήσει πίσω της συγκεκριμένα πράγματα και αναφορικά με την εξωτερική πολιτική και τη σχέση της με την Ελλάδα. Αυτό το μήνυμα θέλει να δώσει ο κ. Ομπάμα" τόνισε και κατέληξε:
"Είναι θετικό ότι είμαστε τελευταίος σταθμός της περιοδείας του και με δεδομένο, όπως σας είπα και πριν, ότι πριν λήξει η θητεία του θέλει να παρουσιάσει έναν θετικό απολογισμό για το έργο του και με βάση τους στόχους που είχε θέσει και σε σχέση με τη χώρα μας, θεωρώ ότι οι προσδοκίες από την πλευρά μας από την επίσκεψή του μπορούν να είναι μόνο πολύ θετικές".

Keywords
Τυχαία Θέματα