Σβίγκου για ανασχηματισμό: Τα πρόσωπα έπονται της πολιτικής


Ουδέτερη στάση σχετικά με τα πρόσωπα που θα μπουν στην κυβέρνηση εν όψει του ανασχηματισμού που ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας κράτησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας την Παρασκευή στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, "Κόκκινο".

Η κ. Σβίγκου ανέφερε συγκεκριμένα πως "στο συνέδριο

του κόμματος αποφασίστηκε ένα συνολικό πολιτικό σχέδιο και εγώ πιστεύω ότι τα πρόσωπα έπονται της πολιτικής, προέχει η υπηρέτηση του πολιτικού σχεδίου και οι υπουργοί κρίνονται από αυτό".

Σχετικά με το θέμα του ΕΣΡ, η κ. Σβίγκου ανέφερε πως "συνιστά νίκη ότι πλέον όλοι μιλούν για την ανάγκη διαδικασίας ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Αυτή τη στιγμή έστω και δημόσια ότι η προηγούμενη κατάσταση ήταν κατάσταση ανομίας την ίδια στιγμή υπάρχουν προϋποθέσεις για να προχωρήσει η διαδικασία, όποιος δεν προχωρήσει θα επωμιστεί ένα μεγάλο πολιτικό κόστος, και νομίζω ότι είναι η κατάλληλη ευκαιρία τα κόμματα να δείξουν μια άλλη στάση για παράδειγμα η Δημοκρατική Συμπαράταξη είχε διαφορετική στάση από τη ΝΔ.

Δεν μπορεί να υπάρξει χώρα χωρίς τη λειτουργία ΕΣΡ όλοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί και δεν μπορούν οι ανεξάρτητες αρχές να χρησιμοποιούνται για πολιτικές επιδιώξεις" κατέληξε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα