Στις κάλπες την Πέμπτη οι Βρετανοί - Οι τρομοκρατικές επιθέσεις πλήττουν την Μέι

19:52 5/6/2017 - Πηγή: Pagenews

Η Τερέζα Μέι οδήγησε τη Βρετανία στις εκλογές θέλοντας να ενισχύσει τη δύναμη του Συντηρητικού κόμματος.

Η αλήθεια είναι πως τα κατάφερνε με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν την άνετη επικράτησή της. Όλα αυτά, όμως, μέχρι τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο, οι οποίες δείχνουν να ματαιώνουν τα σχέδιά της.

Το πρωί της Δευτέρας, η Μέι ανακοίνωσε πως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

και ασφάλειας διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα, με τη Βρετανία να φοβάται για μία ακόμη επίθεση.

Στη χώρα έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα και ειδικά στις γέφυρες του Λονδίνου, όπως ανακοίνωσε η Τερέζα Μέι.

Σε δηλώσεις της η Μέι έκανε λόγο για «μια επίθεση εναντίον του Λονδίνου και εναντίον του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά επίσης μια επίθεση εναντίον του ελεύθερου κόσμου».

Παρά τα τρομοκρατικά χτυπήματα, οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν κανονικά την Πέμπτη 8 Ιουνίου με την προεκλογική εκστρατεία να συνεχίζεται.

Χάνει έδρες η Μέι

Η Μέι αναμένεται να χάσει την αυτοδυναμία στη Βουλή των Κοινοτήτων για 21 έδρες, σύμφωνα με τελευταία έρευνα της δημοσκοπικής εταιρείας YouGov.

H έρευνα δείχνει ότι οι Τόρηδες θα εξασφαλίσουν 305 έδρες, λιγότερες απ’ όσες κέρδισε ο Ντέιβιντ Κάμερον και απ’ τις 326 που χρειάζεται για να περνά άνετα νόμους στη Βουλή.

Είναι η τελευταία μιας σειράς ανησυχητικών για τη Συντηρητική πρωθυπουργό σφυγμομετρήσεων, η τελευταία από τις οποίες της ICM έδειξε ότι το προβάδισμα του κόμματός της μειώνεται κατά μία ακόμη μονάδα.

Όταν προκήρυξε τις εκλογές η Μέι, το κόμμα της όδευε προς μια συντριπτική νίκη με προβάδισμα άνω των 20 μονάδων.

Το Σάββατο η YouGov προέβλεπε ότι οι Τόρηδες θα εξασφάλιζαν 308 έδρες, αλλά ο αριθμός αυτός μειώθηκε κι άλλο σήμερα.

Το Εργατικό Κόμμα αναμένεται να λάβει 268 έδρες -από 261 που προβλεπόταν το Σάββατο.

Δημοσκόπηση: 11 μονάδες μπροστά η Μέι

Το προβάδισμα των Συντηρητικών της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι έναντι των Εργατικών έχει μειωθεί στις 11 μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου ICM που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα The Guardian.

Το προβάδισμα της Μέι μειώθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με τη δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιήσει το ίδιο ινστιτούτο πριν μία εβδομάδα.

Στη νέα δημοσκόπηση, η πρόθεση ψήφου για τους Συντηρητικούς είναι 45%, χωρίς αλλαγή σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ για τους Εργατικούς έφτασε το 34%, σημειώνοντας αύξηση μίας μονάδας. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 2 ως τι 4 Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα