Η ατζέντα της σημερινής κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup


Με στόχο την επίτευξη μιας πολιτικής συμφωνίας για το ελληνικό ζήτημα που θα είναι αποδεκτή από όλες τις πλευρές προσέρχονται σήμερα στο Λουξεμβούργο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Με τη συνεδρίαση του EuroWorking Group αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα και θα ολοκληρωθούν με τη συνεδρίαση του κρίσιμου Eurogroup στο Λουξεμβούργο, στις 16:00.

Οι επιτελείς των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης στη συνεδρίαση του EWG

θα εξετάσουν την πρόοδο στην εφαρμογή των 140 προαπαιτούμενων και θα παρουσιαστεί και η σχετική εισήγηση των εκπροσώπων των θεσμών.

Στη βελγική πρωτεύουσα εργάζονταν χθες πυρετωδώς για την προετοιμασία του προσχεδίου της συμφωνίας, ενώ η τελική επεξεργασία θα γίνει σήμερα στο Λουξεμβούργο από τους τεχνοκράτες του ΕWG και στη συνέχεια θα υποβληθεί για συζήτηση και αποφάσεις στο Εurogroup.

Στις 13:30 ώρα Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί η ετήσια σύνοδος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας στην έδρα του Μηχανισμού στο Λουξεμβούργο. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο επικεφαλής του ΕSM, Κλάους Ρέγκλινγκ, θα παρουσιάσει στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης -και μέλη του Συμβουλίου- την ετήσια έκθεση του ESM για τις χώρες της Ευρωζώνης που πέρασαν από πρόγραμμα.

Στις 15:30 ώρα Ελλάδας θα γίνει η συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα συμμετάσχουν, εκτός από τον Κλάους Ρέγκλινγκ, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και η Γερτρούδη Τάμπελ Γκούγκερελ, πρώην μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ από την Αυστρία, η οποία ηγήθηκε της έκθεσης αξιολόγησης των προγραμμάτων στήριξης του EFSM/ESM.

Keywords
Τυχαία Θέματα