Στην Κίνα είναι μπροστά: Λεωφορείο-"φερμουάρ" βοηθά στον έλεγχο της κυκλοφορίας (vid)


Είναι γνωστό ότι στους δρόμους μεγάλων πόλεων της Κίνας επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο τις ώρες αιχμής. Για τον λόγο αυτό, οι Αρχές στην πόλη Γινάν άρχισαν να χρησιμοποιούν ένα ειδικό λεωφορείο το οποίο ρυθμίζει τον αριθμό των λωρίδων κυκλοφορίας ενός μεγάλου δρόμου ανάλογα με την πυκνότητα ροής των οχημάτων.

Ο σχεδιασμός του είναι πρωτοποριακός, καθώς το κινεζικής κατασκευής όχημα διαθέτει έναν μηχανισμό σαν φερμουάρ και μεταφέρει φορητές μπαριέρες, που ζυγίζουν πάνω από 50 κιλά η κάθε μία και κουμπώνουν μεταξύ τους ανά 20 ή 30 κομμάτια.

Χάρη στον ειδικό μηχανισμό του αφήνει

τις μπαριέρες στον δρόμο και ενώ κινείται ταυτόχρονα με ταχύτητα 8 χλμ./ώρα. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα ο διαθέσιμος αριθμός των λωρίδων κυκλοφορίας ενός μεγάλου δρόμου και να προσαρμοστεί στη ροή της κυκλοφορίας.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία αυτοματοποιημένη προσαρμογή του αριθμού των λωρίδων κυκλοφορίας ενός δρόμου, καθώς συνήθως αυτό γίνεται χειρωνακτικά με τις γνωστές κορίνες και απαιτεί πολύ προσωπικό και αρκετές ώρες για τη νέα διαμόρφωση μίας διαδρομής.

Keywords
Τυχαία Θέματα