Στη Βουλή η μήνυση Σαμαρά κατά του Τσίπρα


Η εισαγγελία διαβίβασε αμελλητί μέσω του Αρείου Πάγου και του υπουργείου Δικαιοσύνης τη μήνυση Σαμαρά, για την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αναπληρωτή υπουργού

Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη Βουλή, η οποία και θα διερευνήσει εάν τα δύο πολιτικά πρόσωπα έχουν διαπράξει αδικήματα.

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάζεται το σκέλος της μήνυσης σε βάρος της επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, των επίκουρων εισαγγελέων Χρήστου Ντζούρα και Στυλιανού Μανώλη, αλλά και το σκέλος που αφορά στους δύο προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης».

Τι ζητά ο Αντώνης Σαμαράς

Ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο, στην 56σελιδη μήνυσή του, για σταλινικής έμπνευσης σκευωρία και μακιαβελικής έμπνευσης σχεδιασμό. Ζητά δικαστική προστασία «απέναντι σε μια πρωτοφανή χυδαία πολιτικό-δικαστική σκευωρία που εξυφάνθη και εκτελέστηκε σε βάρος του από τη μηνυόμενη συμμορία».

«Δηλώνω ότι παρίσταμαι ως πολιτικώς ενάγων, ζητώντας ως ελάχιστη αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστην από την παράνομη, άδικη και αδικαιολόγητη συμπεριφορά των εγκαλουμένων, το ποσό των 40 Ευρώ, επιφυλασσόμενος για την περαιτέρω ικανοποίηση της υλικής και ηθικής μου ζημίας ενώπιον των αρμόδιων πολιτικών Δικαστηρίων».

«Όλη η εναντίον μου μεθόδευση, στηρίχθηκε στην επιδίωξη μιας ετερόκλητης ομάδας προσώπων να εκτελέσει μεθοδικά το μεγαλύτερο θεσμικό σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, στοχεύοντας αδίστακτα όχι στην διακυβέρνηση της Χώρας, που τους εμπιστεύθηκε ο ελληνικός λαός, αλλά στην κατάληψη και ανεξέλεγκτη νομή της «εξουσίας», που είναι ο μύχιος πόθος τους!», αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς.

Καταγγέλλει επίσης ότι «κυβερνητικά στελέχη, χωρίς να εισφέρουν κανένα απολύτως στοιχείο, συστηματικά επαναλάμβαναν με δημόσιες δηλώσεις τους, το τελευταίο έτος, ακόμα και από του βήματος της Βουλής, ότι στην περίπτωση της Ελλάδας έχει εντοπιστεί «εμπλοκή πολιτικών προσώπων».

Κάνει δε ιδιαίτερη αναφορά στον υπουργό Ναυτιλίας και πρώην Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή. «Το πιο αδιανόητο, μάλιστα, είναι ότι ένας εκ των δημοσίως καταγγελλόντων και τιμητών ήταν ο Π. Κουρουμπλής, ο οποίος την περίοδο της υπουργίας του συναντάτο με τον αντιπρόεδρο της NOVARTIS όχι στο υπουργικό του γραφείο, αλλά σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών!

Πλείστοι άλλοι, με προεξάρχοντα τον πρωθυπουργό Τσίπρα και τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Π. Πολάκη, σε κάθε δύσκολη για την κυβέρνηση στιγμή, επαναλάμβαναν με νόημα: «περιμένετε και σε λίγο θα σκάσει η υπόθεση NOVARTIS!».

Μήνυση και ο Αβραμόπουλος

Μηνυτήρια αναφορά εναντίον δύο προστατευομένων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis για ψευδορκία, συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση, κατέθεσε πρώην υπουργός Υγείας και νυν Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για «ψευδομάρτυρες», ο κ. Αβραμόπουλος στη μηνυτήρια αναφορά του για την υπόθεση Novartis υπογραμμίζει πως «δεν υπάρχει ούτε μία λέξη των μαρτυριών η οποία να μην είναι ψευδής, αυταπόδεικτα και εμφανέστατα».

Ζητά δε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου την επανεξέταση του καθεστώτος προστασίας που απολαμβάνουν οι μάρτυρες, ώστε οι δύο «να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Ο κ. Αβραμόπουλος ζητά επίσης να διερευνηθεί και η συμμετοχή και άλλων προσώπων, ηθικών αυτουργών, συνεργών και συμμετεχόντων στη διάπραξη και άλλων αυτεπάγγελτα διωκομένων εγκλημάτων.

Ο πρώην υπουργός τονίζει ακόμη ότι «έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και πιστεύει ότι σύντομα θα αποκαλυφθεί η σκευωρία και θα λάμψει η αλήθεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα