Στη σκιά της τρομοκρατίας: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άγιαξ στον τελικό του Europa League (21:45)


Το Μάντσεστερ ζει τις πιο τραγικές του ώρες. Το τρομοκρατικό χτύπημα στο "Manchester Arena" που σκόρπισε το θάνατο σε 22 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο. Η μία από τις δύο μεγάλες ομάδες της πόλης, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, διεκδικεί απόψε, στη σκιά του τρομοκρατικού χτυπήματος, το Europa League, στον μεγάλο τελικό της Στοκχόλμης με αντίπαλο τον Άγιαξ.

Η Γιουνάιτεντ αποφάσισε να ακυρώσει τη χθεσινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τον τελικό, με την

UEFA φυσικά να αποδέχεται την απόφασή της ως ένδειξη πένθους για τα θύματα.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου έχει πάρει έκτακτα μέτρα εν όψει του σημερινού τελικού, μετά και το χτύπημα στο Μάντσεστερ το βράδυ της Δευτέρας. Χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται στο γήπεδο και αρκετά μέτρα μακριά απ' αυτό, ενώ ο έλεγχος στους φιλάθλους και των δύο ομάδων θα είναι εξονυχιστικός.

Η Γιουνάιτεντ με κατάκτηση του Europa League εξασφαλίζει και μια θέση στο επόμενο Champions League, κάτι πολύ σημαντικό για τους «Κόκκινους Διαβόλους» που μείνανε εκτός τετράδας στην Πρέμιερ Λιγκ.

Για τον Άγιαξ η συμμετοχή σε έναν ευρωπαϊκό τελικό δεν είναι κάτι συνηθισμένο, γεμίζοντας τους παίκτες του με άγχος. Αυτό άλλωστε παραδέχτηκε στη συνέντευξη τύπου και ο Μποσζ, ο οποίος πρόσθεσε πως κάτι τέτοιο είναι απόλυτα λογικό από τη στιγμή που μιλάμε για νεαρούς παίκτες με μέσο όρο ηλικίας τα 22 χρόνια που παίζουν τον πρώτο τελικό της καριέρας τους.

Για την ολλανδική ομάδα νοκ-άουτ ενόψει του τελικού είναι ο τιμωρημένος αμυντικός Βίργκεβερ και ο τραυματίας μέσος Σινγκράβεν. Στη Γιουνάιτεντ φυσικά ο μεγάλος απών είναι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ενώ στη διάθεση του Μουρίνιο δεν βρίσκονται επίσης ο τιμωρημένος Μπαϊγί και ο τραυματίας Σο.

Πιθανές ενδεκάδες:

Άγιαξ: Ονανά, Βέλτμαν, Ντε Λιχτ, Σάντσες, Ρίντεβαλντ, Κλάασεν, Σένε, Ζίγεκ, Τραορέ, Ντόλμπεργκ, Γιουνές.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρομέρο, Βαλένσια, Τζόουνς, Μπλιντ, Ντάρμιαν, Φελαϊνί, Ερέρα, Πογκμπά, Λίνγκαρντ, Ράσφορντ, Μικιταριάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα