ΣτΕ: Εξάμηνη παύση σε δικαστή που καθυστέρησε την έκδοση 265 αποφάσεων!


Η Ολομέλεια του ΣτΕ αποφάσισε να επιβάλει σε γυναίκα, πρωτοδίκη των Διοικητικών Δικαστηρίων, η οποία υπηρετούσε στην Νότια Πελοπόννησο την πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης των έξι μηνών, παρά το γεγονός ότι την τριετία 2009-2012 καθυστέρησε την έκδοση 265 υποθέσεων πέραν των 8 μηνών που είναι το ακραίο όριο δημοσίευσης των αποφάσεων των Διοικητικών Δικαστηρίων.

Στην πρωτοδίκη των Διοικητικών Δικαστηρίων της έγιναν συστάσεις από την Πρόεδρο του δικαστηρίου που υπηρετούσε ωστόσο εκείνη αδιαφόρησε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Παρά το γεγονός

ότι κλήθηκε να παρέχει εξηγήσεις, αλλά εκείνη δεν εμφανίστηκε, ούτε υπέβαλε σχετικό υπόμνημα.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε την ποινή του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου, που ήταν 6μηνη παύση, σε αντίθεση με το δευτεροβάθμιο που είχε την γνώμη ότι η δικαστής πρέπει να παυθεί οριστικά.

Οι ανώτατοι δικαστές, πήραν αυτήν την απόφαση «κατά άκρα επιείκεια» χτυπώντας τον καμπανάκι του κινδύνου για την δικαστή.

Η ίδια στις εξηγήσεις της επικαλέστηκε οικογενειακούς λόγους για την καθυστέρηση στην δημοσίευση των αποφάσεων, ενώ μετά την πρώτη ποινή σε βάρος της έσπευσε να δημοσιεύσει 170 εκκρεμείς υποθέσεις.

Με άλλη απόφαση, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με άλλη δεύτερη απόφασή της, απήλλαξε από κάθε πειθαρχική ποινή Πρόεδρο Πρωτοδικών Διοικητικών Δικαστών, που αντιμετώπισε προβλήματα υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα