Ρέθυμνο: Καταλήψεις σε πέντε σχολεία


Υπό κατάληψη τελούν το 3ο γυμνάσιο και το 1ο, 2ο, και 3ο λύκειο Ρεθύμνου, όπως και το Πειραματικό Λύκειο. Αίτημα των μαθητών η αναβάθμιση των υποδομών και η ενίσχυση των σχολικών τους μονάδων με σύγχρονα μέσα.

«Οι μαθητές δεν έχουν άδικο για τις προτάσεις τους ή ακόμα και τις απαιτήσεις τους, αλλά θεωρώ ότι ο χρόνος δεν ήταν ο κατάλληλος που επέλεξαν για τις καταλήψεις», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Ταξάκης, που πρόσθεσε «Ολα έγιναν χωρίς καμία ενημέρωση, οπότε ξαφνιαστήκαμε».

Ο

κ. Ταξάκης θα επισκεφθεί την Τρίτη τα υπό κατάληψη σχολεία μαζί με καθηγητές και μέλη του συλλόγου γονέων, ώστε να μιλήσει με τους μαθητές και να τους εξηγήσει τις συνθήκες που επικρατούν, αλλά και τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες που θα αναλάβει, προκειμένου να διορθωθούν όσα είναι εφικτό να διορθωθούν.

Προβλήματα δεν αντιμετωπίζουν όμως μόνο οι μαθητές. Σύμφωνα με τον κ. Ταξάκη τρεις αναπληρωτές καθηγητές παραιτήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, επειδή δεν έβρισκαν σπίτι για να νοικιάσουν, με συνέπεια να έχουν δώσει μεγάλα ποσά σε ξενοδοχεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα