Σεισμός στο Μεξικό: Καταστροφές, χάος και τουλάχιστον 5 νεκροί έως τώρα (pics&vids)


Μεγάλος σεισμός στο Μεξικό, ύψους 7,4 της κλίμακας Ρίχτερ. Κτίρια ταρακουνήθηκαν στην Πόλη του Μεξικού από τον σεισμό, χιλιάδες άνθρωποι έχουν βγει πανικόβλητοι στους δρόμους, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ και επιβεβαιώνειτ ο πρακτορείο Reuters, μέχρι

στιγμής έχουν καταγραφεί πέντε άνθρωποι νεκροί και δεκάδες τραυματίες, ενώ έχουν διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα και έχουν «πέσει» οι τηλεπικοινωνίες.

Οι εικόνες από βίντεο που κυκλοφορούν σε κοινωνικά δίκτυα και πρακτορεία ειδήσεων είναι συγκλονιστικές. Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους ενώ καπνοί έχουν γεμίσει τον ουρανό πάνω από την Πόλη του Μεξικού. Πολλές περιοχές αντιμετωπίζουν πρόβλημα ηλεκτροδότησης.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 3χλμ βορειοδυτικά από το χωριό Αγιούτια ενώ το εστιακό βάθος ήταν 60χλμ.



Ο σεισμός αυτός έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά τον φονικό σεισμό των 8,1 βαθμών Ρίχτερ, που στοίχησε τη ζωή σε 100 ανθρώπους.

Ένα βίντεο ντοκουμέντο δείχνει την στιγμή που ο Εγκέλαδος χτύπησε το Μεξικό. Στο βίντεο που έχει αναρτηθεί από χρήστη social media, φαίνεται ο πανικός που επικρατεί στους οδηγούς σε πολυσύχναστο δρόμο του Μεξικού.

Momento captado durante el fuerte terremoto en la #CDMX #AlertaSismica pic.twitter.com/NqLf9U2Axm

— Alerta Chiapas ⚡ (@AlertaChiapas) September 19, 2017

Σύμφωνα με αναφορές, έχουν σημειωθεί καταστροφές και καταρρεύσεις σε κτίρια τόσο στο Μέξικο Σίτι όσο και σε άλλες περιοχές. Στην πρωτεύουσα της χώρας ζουν πάνω από 20 εκατ. άνθρωποι, ενώ στους δρόμους επικρατεί πανικός.

Οι κάτοικοι στις πόλεις εκκένωσαν με κάθε τρόπο τα κτίρια, ενώ εθελοντές ξεκίνησαν ήδη να αναζητούν εγκλωβισμένους σε κτίρια που έχουν καταρρεύσει.

Μεξικανοί πολίτες ξεθάβουν από τα χαλάσματα έναν άνθρωπο και τον απεγκλωβίζουν, πριν καταφτάσουν τα σωστικά συνεργεία...



Δείτε τη στιγμή που καταρρέει η πρόσοψη ενός κτιρίου...

Φωτογραφίες δείχνουν τα πρώτα θύματα, καθώς αυτοκίνητο καταπλακώθηκε από δομικά υλικά. Όπως φαίνεται στην εικόνα, δύο άτομα φέρονται να έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ άλλοι τραυματίες μεταφέρονται με φορεία.



Στις 8 Σεπτεμβρίου, το Μεξικό είχε πληγεί από σεισμική δόνηση 8,2 Ρίχτερ, αποτέλεσμα των οποίων ήταν μεγάλες καταστροφές και τουλάχιστον 90 νεκρούς.

Καπνοί παντού

Πολλά κτίρια έχουν καταρρεύσει στο Μέξικο Σίτι και σε άλλες πόλεις της Πουέμπλα, καθώς ο σεισμός των 7,1 Ρίχτερ χτύπησε με σφοδρότητα αυτή τη φορά μία πυκνοκατοικημένη περιοχή.



Η τραγική ειρωνεία είναι ότι σαν σήμερα, πριν από 32 χρόνια, στις 19 Σεππτεμβρίου 1985 είχε σημειωθεί ο σεισμός των 8,1 ρίχτερ.

Τότε το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, ενώ οι περισσότερες καταστροφές έγιναν στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Κατέρρευσαν τα μεγάλα κτίρια, οι τηλεφωνικές γραμμές κόπηκαν, το αεροδρόμιο έκλεισε, ενώ ο τραγικός απολογισμός ήταν 7.000 νεκροί και 100.000 άστεγοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα