Σε διαθεσιμότητα δύο γυναικολόγοι που συνελήφθησαν με "φακελάκι"


Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν δύο γυναικολόγοι - μαιευτήρες που συνελήφθησαν με φακελάκι, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης των ΓΝΜ «Έλενα Βενιζέλου» και ΓΝΑ «Αλεξάνδρα».

Οι γιατροί συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω για παθητική δωροδοκία από αστυνομικούς του Σώματος Εσωτερικών Υποθέσεων με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Η δωροληψία των γιατρών δημοσίου νοσοκομείου, εκτός από τις ποινικές κυρώσεις που επιβάλλει η δικαιοσύνη, συνεπάγεται και πειθαρχικές κυρώσεις από τα αρμόδια όργανα της Υγειονομικής Περιφέρειας και του υπουργείου

Υγείας.

Η διαθεσιμότητα των δύο γυναικολόγων την οποία αποφάσισε η διοίκηση των δύο νοσοκομείων είναι μέρος της πειθαρχικής διαδικασίας για τους γιατρούς του ΕΣΥ. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως θα βρίσκονται εκτός νοσοκομείου και εργασίας μέχρι να συζητηθεί η υπόθεσή τους στο πειθαρχικό όργανο. Χρονικά δεν είναι γνωστό πόσο διάστημα θα απαιτηθεί μέχρι να συνεδριάσει το πειθαρχικό συμβούλιο της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας που είναι αρμόδιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι τώρα η ρητή εντολή του υπουργείου Υγείας ήταν πως στις περιπτώσεις παθητικής δωροδοκίας με προσημειωμένα χαρτονομίσματα οι γιατροί του ΕΣΥ θα περνούν την πόρτα της εξόδου από το δημόσιο σύστημα υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα