Βόμβα στο Εφετείο Αθηνών: Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση


Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα που έσκασε στο Εφετείο τις παραμονές Χριστουγέννων.

Με κείμενό της σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η Ο.Λ.Α υποστηρίζει ότι «η αστική δικαιοσύνη» είναι «στήριγμα του κεφαλαίου» με «ειδικό ρόλο και ενεργή συμμετοχή στην διαρκή και βάρβαρη αντικοινωνική επίθεση»

Μεταξύ άλλων κατηγορούν τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ότι «έχει αποδειχθεί πως είναι ο ικανότερος και πιστότερος υπηρέτης

των ιμπεριαλιστών δανειστών. Γι αυτό και οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών όπου βρεθούν κι όπου σταθούν στάζουν μέλι για το "succes story" του Τσίπρα».

Διαβάστε την προκήρυξη εδώ:

Το χρονικό της επίθεσης

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 22 Δεκεμβρίου, στις 3:25 τα ξημερώματα έξω από το Εφετείο Αθηνών στην οδό Λουκάρεως, πολύ κοντά στο κτήριο της ΓΑΔΑ.

Η Αστυνομία απέκλεισε εγκαίρως το σημείο, καθώς νωρίτερα, λίγο πριν τις 03:00, είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα αγνώστου σε γραφεία ιστοσελίδας, δίνοντας χρονικό περιθώριο 40 λεπτών μέχρι να πραγματοποιηθεί έκρηξη.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκε το Τμήμα Εξουδετέρωνσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Τέσσερις ήταν οι τρομοκράτες που εξαπέλυσαν την τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε αστυνομικός φρουρός. Ένας κάλυκας που βρέθηκε έξω από το Εφετείο αποδεικνύει πως οι τρομοκράτες πυροβόλησαν εναντίον του αστυνομικού φρουρού.

Ένα κλειστό φορτηγάκι σταμάτησε έξω από το κτίριο και κατέβηκαν δύο άτομα τα οποία τοποθέτησαν τη βόμβα στην είσοδο του Εφετείου. Ενα ακόμη άτομο περίμενε στο πίσω μέρος του οχήματος και σίγουρα υπήρχε και κάποιος οδηγός. Η αντιτρομοκρατική εκτιμά έτσι ότι συμμετείχαν τέσσερα άτομα, τουλάχιστον, ανάμεσα στους οποίους μπορεί να βρίσκεται και ο κατασκευαστής.

Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για μια βόμβα-σακίδιο, κατασκευασμένη από αμμωνιοδυναμίτιδα ή αλλιώς anfo, η οποία τοποθετήθηκε ακριβώς στην είσοδο του Εφετείου, ένα χώρο κλειστό. Αυτός είναι και ο λόγος που προκλήθηκαν τόσο μεγάλες καταστροφές, λόγω του ωστικού κύματος που δημιουργήθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα