Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ: Γιορτάζει 100 χρόνια με ανοικτά εργαστήρια


Η Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ είναι μια από τις παλαιότερες του Πολυτεχνείου, όπως αναφέρει ο πρύτανης Γιάννης Γκόλιας τονίζοντας πως «έχει μορφώσει πολλές γενιές χημικών μηχανικών, οι οποίοι έχουν συμβάλλει στην ελληνική, την ευρωπαϊκή, αλλά και την παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα».

Σήμερα και αύριο (9 και 10 Νοεμβρίου), το ακαδημαϊκό προσωπικό και οι ερευνητές της Σχολής μοιράζονται με τους επισκέπτες τα αποτελέσματα και την εμπειρία της ερευνητικής δουλειάς που γίνεται στα εργαστήρια

και δείχνουν πολλά από τα πειράματα μικρής και μεγάλης κλίμακας που πραγματοποιούνται σε αυτά.

Μαθητές και κοινό, έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα ιδιαίτερο ταξίδι στα σύγχρονα αντικείμενα της Επιστήμης του Χημικού Μηχανικού και να αποκτήσουν μια συνολική εικόνα του ερευνητικού και εκπαιδευτικού έργου που επιτελείται στη Σχολή, αλλά και των πολλών και σημαντικών επιτευγμάτων της.

Αποστολή της Σχολής, όπως τόνισε ο κ. Γκόλιας, είναι η παραγωγή και η εφαρμογή ειδικών γνώσεων στον κλάδο της χημικής μηχανικής, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις τρέχουσες τεχνικές και τις παγκόσμιες ανάγκες. «Η εκπαίδευση και η προετοιμασία προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών προσανατολίζεται τόσο στις ανάγκες της χώρας, όπως ισχύει και για όλες τις σχολές του ΕΜΠ, αλλά προσανατολίζεται και στην επιστημονική διάκριση σε επίπεδο παγκόσμιο», είπε ο πρύτανης, προσθέτοντας ότι βασικός άξονας όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας της Σχολής είναι η προσαρμογή στις εξελίξεις των κλάδων και στις καινούριες τεχνικές προσεγγίσεις, ώστε να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον παραγωγικό ιστό της χώρας, αλλά και τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα