Εκοιμήθη κατά τη θεία λειτουργία!

Εκοιμήθη κατά τη θεία λειτουργία!09.11.2017Πρόσωπα

Υπέστη καρδιακό την ώρα που ιερουργούσε ο μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος! Ορίστηκε τοποτηρητής ο σεβ. Σπάρτης

Στη θλίψη και στο πένθος βυθίστηκε η κοινωνία της Μάνης από τον αδόκητο χαμό του ποιμενάρχη της, μητροπολίτη Μάνης Χρυσοστόμου, ο οποίος άφησε την τελευταία πνοή του μέσα στην Εκκλησία την ώρα της θείας λειτουργίας!

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος, κατά

τη διάρκεια της θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αρεόπολης, αισθάνθηκε δυσφορία και λιποθύμησε.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες του διευθυντή και όλου του προσωπικού του Κέντρου Υγείας, ο μητροπολίτης Χρυσόστομος δεν κατάφερε να ανανήψει. Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη Μάνης κυρού Χρυσοστόμου θα ψαλεί την Παρασκευή, στις 12.00, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Μάνης, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου.

Ο μακαριστός μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος (κατά κόσμον Δημήτριος Κορακίτης) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1933. Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ' όπου αποφοίτησε το 1957. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1960 και πρεσβύτερος το 1966. Δραστηριοποιήθηκε στη Μέση Εκπαίδευση ως καθηγητής από το 1958 έως το 1963. Το 1969 διορίστηκε γραμματέας και κωδικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Από το 1966 έως την εκλογή του διακόνησε προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης οδού Αιόλου. Μητροπολίτης Γυθείου και Οιτύλου εξελέγη το 1996 και χειροτονήθηκε επίσκοπος στις 6 Οκτωβρίου. Το 2010 η Ιερά Μητρόπολη κατόπιν αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος έλαβε τον ιστορικό τίτλο της, Ιερά Μητρόπολις Μάνης. Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τοποτηρητής της χηρεύουσας Μητρόπολης Μάνης ορίστηκε ο μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα