Πτωτικά ο χρυσός


Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι τιμές του χρυσού, κλείνοντας στο χαμηλότερο επίπεδό τους σε διάστημα μεγαλύτερο της εβδομάδας και διαγράφοντας μέρος των κερδών του πολύτιμου μετάλλου για τον μήνα Νοέμβριο.

Ο χρυσός βρέθηκε υπό πίεση, καθώς τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν για τις ΗΠΑ, δεν επηρέασαν ιδιαίτερα τις προσδοκίες της αγοράς για μία αύξηση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα, αφήνοντας ωστόσο θολό το τοπίο για τη νέα χρονιά.

Το συμβόλαιο χρυσού

παραδόσεως Φεβρουαρίου, υποχώρησε σήμερα κατά 9,5 δολάρια, ή σε ποσοστό 0,7% για να κλείσει στα 1.276,7 δολ. ανά ουγγιά και βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδό του από τις 20 Νοεμβρίου. Σε επίπεδο μήνα, το συμβόλαιο σημείωσε μικρότερη άνοδο από 0,2%.

Την ίδια στιγμή, το ασήμι παραδόσεως Μαρτίου υποχώρησε σήμερα κατά 0,5% στα 16,474 δολ. ανά ουγγιά, ενώ σε επίπεδο μήνα, οι τιμές έχασαν σχεδόν 1,4%, με βάση το πιο ενεργό συμβόλαιο.

Ο χαλκός παραδόσεως Μαρτίου κατέγραψε απώλειες σχεδόν 0,2% στα 3,064 δολ. η λίβρα, με τις τιμές του πιο ενεργού συμβολαίου να βρίσκονται 0,9% χαμηλότερα σε επίπεδο μήνα. Η πλατίνα παραδόσεως Ιανουαρίου σημείωσε κέρδη 0,1% στα 942,50 δολ. ανά ουγγιά, σημειώνοντας μηνιαία άνοδο της τάξης του 2,6% περίπου. Τέλος, το παλλάδιο παραδόσεως Μαρτίου υποχώρησε σήμερα κατά 0,5% στα 1.003,55 δολ. ανά ουγγιά, όμως σε επίπεδο μήνα βρέθηκε 2,7% υψηλότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα