Πρωτόκολλο συνεργασίας CERN - Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας


Μέσω του πρωτοκόλλου προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η παροχή τεχνογνωσίας από το CERN στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις καινοτομίας και νέων τεχνολογιών της Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρωτόκολλο συνεργασίας θα υπογράψει με το CERN η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στα τέλη Ιανουαρίου 2017, στην έδρα του ευρωπαϊκού οργανισμού, στη Γενεύη. Αυτό έγινε γνωστό κατά τις επαφές που είχαν στην έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN) ο Περιφερειάρχης

Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο πρόεδρος της "Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης" Τάσος Τζήκας, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον αναπληρωτή επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων του CERN, Μανώλη Τσεσμελή, για τα νέα επιτεύγματα του οργανισμού και για τις νέες δυνατότητες που δίνει σε νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες προτίθενται να αξιοποιήσουν τις τεχνολογίες του CERN.

Η υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας θα γίνει παρουσία εκπροσώπων 15 επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους δυναμικούς κλάδους της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών. Ειδικότερα θα προβλέπεται, μέσω του πρωτοκόλλου, η παροχή τεχνογνωσίας από το CERN στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις καινοτομίας και νέων τεχνολογιών της Κεντρικής Μακεδονίας, η δυνατότητα σε φοιτητές από τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή σε σεμινάρια του CERN, στη Γενεύη και η συμμετοχή επιχειρήσεων όλων των κλάδων της Κεντρικής Μακεδονίας στους διαγωνισμούς προμηθειών του οργανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι ο ευρωπαϊκός οργανισμός και η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης έχουν ήδη συνάψει τετραετή συνεργασία για τη δημιουργία του Business Incubation Center (Technopolis Thessaloniki BIC of CERN Technologies), με στόχο την προσφορά υποστήριξης σε νέους επιχειρηματίες ώστε να αξιοποιήσουν τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί από το CERN και να δημιουργήσουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα